• Książka "Natura kuchni Polskiej"

Książka "Natura kuchni Polskiej" Autor: Wojciech Modest Amaro Wydawnictwo: Zwierciadło

Brak towaru
56.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Kurier Fedex 13
Paczkomaty InPost 14
Orlen Paczka 14
Poczta Polska 15
Kurier 15
Poczta Polska Paczka Zagraniczna 69
Zostaw telefon

 

Książka "Natura kuchni Polskiej"

Autor: Wojciech Modest Amaro

Wydawnictwo: Zwierciadło

 

 

 

Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta  Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.

Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem  m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.

 

Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut – smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

 

 

Wojciech Modest Amaro - mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową

Akademię Gastronomiczną tytułem „Chef de L’Avenir”. W Warszawie otworzył

restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin. Jest autorem dwóch Książek : Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia Polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu.

 

W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell’s Kitchen.

 

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.