• Olej Arganowy Spożywczy - 250 ml

Olej Arganowy Spożywczy - 250 ml Olej jadalny - butelka jasne szkoło 250ml Olej arganowy spożywczy jadalny ma silne właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu może zmniejszać ryzyko zachorowania na nowotwory i inne choroby cywilizacyjne. Składa się w 80% z jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawarty w nim kwas linolowy (35 %), tak zwana "witamina F" ma właściwości przeciwzapalne, immunostymulujące, obniżające poziom cholesterolu we krwi. Opakowanie - 250 ml Importer – Maroko Sklep

Brak towaru
61.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka gratis za zakupy powyżej 100 zł !!!
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier InPost 13
Poczta Polska 14
Kurier InPost za Pobraniem 15
Kurier 15
Paczkomat InPost za pobraniem 16.5
Poczta Polska (Pobranie) 17
Kurier za pobraniem 18
Zostaw telefon

Olej Arganowy spożywczy.

Opakowanie - 250 ml.

Importer – Maroko Sklep


OLEJ ARGANOWY - NATURALNY PRODUKT BIOLOGICZNY, 100% OLEJU ARGANOWEGO, POSIADA CERTYFIKAT ECOCERT.


OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY PACHNIE ORZESZKAMI!
(w przeciwieństwie do oleju arganowego kosmetycznego, który jest prawie bezzapachowy – ma lekko kwaskowy aromat).

Olej dostępny w naszym sklepie jest produkowany przez firmę EFAS – jednego z największych producentów w MAROKU.

Olej arganowy nazywany jest kulinarnym Złotem Maroko.

Powstaje ON z nasion drzew arganowych, które występują wyłącznie na terenie południowo-zachodniej części Maroka. Warunkiem prawidłowej uprawy drzew arganowych jest nieskazitelnie czyste środowisko. Rejon, w którym występują te drzewa został w 1998 roku wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy wytwarzany jest w kilku etapach: Po zebraniu owoców następuje prażenie i mielenie wydobytych z nich ziaren. W wyniku tego powstaje oleista pasta, z której ręcznie wyciskany jest olej arganowy. Na koniec poddawany jest on wielokrotnej filtracji.

MA SZEROKIE ZASTOSOWANIE W KUCHNI:

Dzięki swojemu orzechowemu smakowi i aromatowi pasuje do letnich sałatek na bazie pomidorów, cukinii i ogórka.

Jest on także używany jako idealny dodatek do potraw z dziczyzny.

Niektórzy uwielbiają go dodawać do greckiego Tzatziki lub śniadaniowej pasty z sera koziego, orzechów i szałwii.

Smakuje także wyśmienicie z białym pieczywem (bagietka maczana w oleju to śniadaniowy rarytas)

Olej nie powinien być smażony by nie utracić swoich cennych właściwości.


OLEJ ARGANOWY MA WŁAŚCIWOŚCI „PROZDROWOTNE” - może:
- wspomagać obniżanie poziomu cholesterolu we krwi
- zapobiegać rozwojowi miażdżycy i schorzeń układu krążenia
- wzmacniać ścianki naczyń krwionośnych, chronić czerwone krwinki przed
rozpadem
- działać przeciwzapalnie
- podnosić odporność organizmu
- chronić tkankę łączną
- wspomagać funkcjonowanie komórek układu nerwowego i wątroby
- łagodzić bóle stawów
- chronić komórki przed szkodliwym działaniem czynników utleniających
- dostarczać komórkom składników odżywczych
- ograniczać ryzyko zachorowania na choroby degeneracyjne komórek układu
- nerwowego: Parkinsona, Alzhaimera, jak również na choroby nowotworowe.

W celu profilaktyki zdrowotnej MOŻE BYĆ spożywany trzy razy dziennie ( po łyżeczce)


DLACZEGO JEST TAKI CENNY?

Olej arganowy ma niezwykle silne właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu może zmniejszać ryzyko zachorowania na nowotwory i inne choroby cywilizacyjne

Olej składa się w 80% z jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ok. 45% kwasu oleinowego i ok.35% kwasu linolowego, dodatkowo posiada dwa razy więcej witaminy E niż oliwa z oliwek.

Zawarty w oleju arganowym kwas linolowy (35 %), tak zwana "witamina F" ma właściwości przeciwzapalne, immunostymulujące (podnosi odporność orgnanizmu na zakażenia), obniżające poziom cholesterolu we krwi.

Olej arganowy zawiera w swoim składzie wiele różnych metabolitów wtórnych, w tym steroli roślinnych, które działają ochronnie i regenerująco na komórki organizmu człowieka.

 

Więcej o Oleju Arganowym, sposobie jego pozyskiwania, wskazaniach do stosowania przeczytasz TU --->

przeczytasz też TU --->


Olej Arganowy sposób pozyskiwania:

Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany

Jakość: Olej jest 100% czysty i naturalny, otrzymany z pierwszego tłoczenia na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej - nierafinowany.

Kraj pochodzenia: Maroko

Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert ( międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)


Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła, w temperaturze pokojowej - do 25 stopni Celsjusza. Olej bardzo dobrze się przechowuje dzięki wysokiej zawartości naturalnych antyoksydantów.

 


Mieszkańców Warszawy i okolic

Zapraszamy do naszego sklepu

Stacjonarnego – Ul. Hoża 54