Poprawa Odporności

Ty też możesz mieć Złoto Inków

Kultura cywilizacji Ameryki Południowej i Środkowej to przede wszystkim dbałość o zdrowie i naturalne sposoby leczenia chorób. Dla nich zioła i bogactwa naturalne były żywnością, lekiem, panaceum na choroby, rany odniesione podczas walk, ale stanowiły również broń. Wymagało to zdobywania wiedzy, i poszukiwań, w zakresie działania, stosowania i ilości jaką należy użyć. Maca to jeden z najważniejszych produktów w medycynie nie tylko Inków

Trochę informacji ogólnych

Maca (Lepidium meyenii) pochodzi z rodzin kapustowatych. Najbliżsi krewniacy to rzepak gorczyca i kapusta. Maca występuje pod różnymi nazwami: peruwiański żeń-szeń, trawa pieprzowa, pieprzowe ziele.

Zawiera większość niezbędnych dla człowieka aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witaminy w tym tiaminę, wit. B2, witaminę C, niacynę, minerały, sterole, glukozynolany.

 

Dodatkowo korzeń Maca, tak samo jak żeń-szeń, jest adaptogenem. Adaptogeny są to substancje, wspomagające odporność organizmu na stresy i przeżycia traumatyczne, stosowane w stanach wyczerpania, niepokoju i zmęczenia. Spożywanie macy prowadzi do zwiększenia energii, wytrzymałości, ale również do trzeźwej oceny sytuacji i odporności na stres.

 

Kolorowe hipoktyle. Trio Maca.

Maca występuje w różnych odmianach i to właśnie kolor je wyróżnia.

 

Najlepsze kolory macy dla zdrowia:

czarny, fioletowy, żółty.

Ale najpierw zajmijmy się ogólnymi właściwościami wspólnymi dla wszystkich barw.

 

Na stresy i brak siły

Maca działa przede wszystkim wzmacniająco, czyli jak brakuje nam energii do walki z codziennością, zwiększa wytrzymałość fizyczną, wspomaga walkę z anemią, działa nas ożywczo i odżywczo, zmniejsza również ryzyko powstania raka, spowalnia procesy starzenia.

 

Maca nie zmienia poziomu hormonów we krwi, ale stanowi siłę napędową poprzez swoje odżywcze działanie dla systemu endokrynnego, umożliwiając produkcję hormonów w ilościach zaspokajających aktualne potrzeby organizmu. Maca polecana jest również osobom zmagającym się depresją.

 

Najlepsze kolory dla zdrowia: czarny, fioletowy i żółty.

A gdyby tak połączyć w jedność to dopiero siła.

Połączenie trzech rodzajów macy sproszkowane w kapsułkach to kompleksowa siła. Wszystkie zalety macy w jednym to dobre połączenie wszystkich jej rodzajów.

 

MacaPro® 

image

 

 

Dobra strona alkoholu

Społecznie alkohol postrzegamy jako używkę, ale większość wie, że ma szczególnie w ziołolecznictwie właściwości zdrowotne bo pozwala na "wyciągnięcie" z roślin tego co w nich najlepsze i nie wymaga żadnej dodatkowej konserwacji.

 

Procentowe Trio to najlepsze połączenie

Maca w ekstrakcie alkoholowym lepiej się przyswaja i mocniej działa na cały organizm.

 

Maca Czarna

energetyzuje, ułatwia przyswajanie wiedzy, poprawia pamięć i jakość męskiego nasienia. Zawiera więcej jodu niż jej jaśniejsze odmiany, stąd poleca się ją bardziej mężczyznom w celu regulacji układu hormonalnego. Poprawia funkcje seksualne obu płci. Poprawia płodność, zmniejsza ryzyko poronień. Szczególnie dedykowana jest mężczyznom z przerostem gruczołu krokowego i osobom chorym na osteoporozę. Zawiera też więcej białek, sodu, witaminy B2 i żelaza.

 

Maca Fioletowa

u nas określana jako czerwona dla kobiet ponieważ korzystnie wpływa na układ hormonalny szczególnie w okresie menopauzy, zmniejszając jej nieprzyjemne dolegliwości, ale co ważne poprawia funkcje seksualne obu płci. Poprawia płodność, zmniejsza ryzyko poronień.

 

Maca żółta

działa najłagodniej ze wszystkich rodzajów macy. Pozytywnie wpływa na nastrój i łagodnie dodaje energii, pomaga wyregulować wydzielanie hormonów. Polecana osobą nie wymagającym silnego wspomagania jakie daje maca czarna i fioletowa.

Maca Żółta określana jest również jako Złota.

 

Ciekawostka

NASA wpisała Macę (Lepidium meyenii Walp.) na listę żywności dla kosmonautów. Amerykańska Narodowa Agencja Aeronautyki i Przestrzeni Kosmicznej (NASA) włączyła Macę w skład energizującej żywności przeznaczonej dla astronautów.

 

Carlos Noriega – amerykański astronauta, którego przodkowie pochodzą z Peru zaproponował Macę jako jeden z elementów super żywności dla astronautów. Noriega brał udział w kilku misjach kosmicznych na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej ISS.

 

Wiedział, że w czasie trwania misji niezbędna jest jasność umysłu i refleks. Dlatego postanowił zainteresować NASA wynikami badań nad Macą, którą sam zażywał regularnie od wielu lat. Naukowcy NASA nie kryli zaskoczenia, dowiadując się, że Maca ma tak wielki wpływ na utrzymanie świetnej kondycji fizycznej i umysłowej. Po dokładnym przebadaniu entuzjastycznie włączyli ją do diety astronautów.

 

 

Obecnie wszyscy astronauci na ISS regularnie zażywają Macę!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPIRULINA

Wyjątkowa siła Spiruliny!!!

Znamy tę algę od dawna i wiemy, że Spirulina ma bardzo wiele właściwości i wykorzystywana jest od wielu lat

Dziś chciałbym zainteresować Was unikatowym produktem, którego składniki pozyskane zostały właśnie ze spiruliny.

Wysokoskoncentrowany wyciąg z białka organicznej Spiruliny FEM-101 (Apogen) ZWALCZA WIRUSY

Działanie:

- Tworzy barierę ochronną przeciwko infekcjom wirusowym – udowodniono w naukowych badaniach, że wyciąg białka organicznej spiruliny FEM-101 chroni chroni komórki przed wnikaniem wirusów

- Chroni przed zachorowaniem na grypę oraz łagodzi  symptomy grypy

- Zapobiega infekcjom grypy wywołanym przez wirusy typu A i B

- Zapobiega infekcjom wywołanym przez wirusy typu H1N1 (świńska grypa)

- Zapobiega infekcjom wywołanym przez wirusy jelitowe enterowirus 71 oraz wirus CoxackieA161

- Chroni przed rotawirusami, czyli tzw. „grypą żołądkową”

- Chroni przed wirusami typu RSV odpowiedzialnymi za większość infekcji dróg oddechowych

- Chroni przed wirusem opryszczki

 image

Apogen Tincture 30 ml

Nowy unikatowy produkt na polskim rynku Apogen ®

 

Apogen ® Tincture to suplement diety zawierający w swoim składzie oczyszczony i naturalny wyciąg ze spiruliny FEM 101-mikro algi z gatunku Spirulina pLatensis.

 

Unikatowe właściwości Apogenu® oraz jego produkcja są chronione przez patenty międzynarodowe oraz USA i zostały poddane skrupulatnym naukowym badaniom.

 

Spirulina platensis to alga, która wpływa korzystnie głównie na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego.

 

Składniki: fruktooligosacharydy (FOS), Apogen® – naturalny wyciąg ze spiruliny (Spirulina platensis), aromat miętowy.

 

 

 


POTENCJAŁ MACY

MACA  jest rośliną z rodziny kapustowatych, którą uprawia się głównie w Peru, w rejonie Centralnych Andów na wysokościach  4000-4500 m n.p.m. Rośnie tam już od kilku tysięcy lat w specyficznej, zimnej i surowej strefie klimatycznej; co wpływa na jej niezwykle odżywcze i prozdrowotne właściwości (im surowsze warunki klimatyczne tym więcej substancji odżywczych wytwarza roślina aby przetrwać). Maca z wyglądu przypomina rzodkiewkę, a jej część jadalną stanowi korzeń występujący w kilku kolorach: żółtym, czerwonym, fioletowym oraz czarnym. Już od ok. 2000 lat MACA stanowi jeden z najbardziej wartościowych pokarmów rdzennych mieszkańców Andów, korzeń rośliny zostaje wysuszony, następnie sproszkowany i w takiej formie jest już gotowy do spożycia.



 image



RÓŻNORODNOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH

Zawartość procentowa wody w świeżych korzeniach macy wynosi ok. 80%, natomiast w wysuszonych już tylko ok 10%. Pozostałe składniki wchodzące w skład korzenia to : białko, które stanowi ok. 11% (bogate w aminokwasy leucynę, izoleucynę oraz walinę, które niezbędne są podczas odbudowy mięśni po treningu; cennym aminokwasem jest L-arginina wzmacnia układ krążenia, reguluje wydzielanie hormonów przez przysadkę oraz przyczynia się do redukcji tkanki tłuszczowej); tłuszcz ok 4% ( zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych wynosi 70,7% a nasyconych 23,9%; taki stosunek tych kwasów jest bardzo korzystny z punktu widzenia odżywczego). Uzupełniająco MACA zawiera ok 70% węglowodanów (w czym 25% z nich to węglowodany przyswajalne) oraz ok 20% błonnika. Korzeń MACY stanowi  również bogactwo witamin:  B1, B2, B6, A, C i E oraz składników  mineralnych: potasu, sodu, wapnia, żelaza, cynku, manganu i miedzi.

image

WŁAŚCIOWOŚCI

Podstawową i najważniejszą zaletą MACY jest to, że jest ona naturalnym adaptogenem, co oznacza, że w swoim działaniu indywidualnie dopasowuje się do organizmu w zależności od płci i wieku. Czyli wzmacnia organizm, dodaje mu energii ale w przeciwieństwie do innych stymulantów (np. kofeiny, tauryny)  – jej długotrwałe stosowanie nie przynosi negatywnych skutków ubocznych, lecz trwale zwiększa zdolności adaptacyjne do stresu środowiskowego. Może być też stosowana jako środek wspomagający leczenie ran, jak również bakteriostatyczny.

image

 

 

Najwyższej jakości Maca w proszku i kapsułkach możesz kupić TU -->>

 

 


Badania naukowe dowiodły wpływ MACY na umysł, spożywanie MACY poprawia pamięć, zdolności przyswajania wiedzy, funkcjonowanie neuroprzekaźników; poprawia również nastrój i ma działanie antydepresyjne, uspokaja, łagodzi stres, redukuje zespół chronicznego zmęczenia.

MACA powinna być również stosowana w stanach osłabienia, niedożywienia, anemii, po przebytych chorobach jako środek obudowujący i regenerujący siły witalne (np. rekonwalescencja oraz okres wzrostu).

MACA zapobiega ubytkom w tkance chrzęstnej oraz  kostnej, tym samym zapobiega chorobom takim jak zapalenie stawów oraz osteoporoza. Zwiększa również wytrzymałość i gęstość kości. Posiada również działanie przeciwartretyczne. Przeprowadzono badanie podczas którego podawano ekstrakt z maki oraz vilcacory osobom chorym na artretyzm; w efekcie czego odczuwany ból oraz sztywność stawów zmniejszyły się.

Poprzez regulację gospodarki hormonalnej MACA eliminuje wszelkie nieprawidłowości hormonalne i czynniki chorobotwórcze z nimi związane:

U kobiet   łagodzi przebieg menopauzy, zwiększa u nich poziom energii i libido; przeciwdziała bezsenności, uderzeniom gorąca oraz osteoporozie. Ponadto reguluje gospodarkę hormonalną, nieregularne miesiączki, zaburzenia hormonalne. Łagodzi  bóle menstruacyjne, problemy z trądzikiem, u starających się kobiet zwiększa szansę na poczęcie dziecka, zwiększa pożądanie seksualne.

Również u mężczyzn wpływa korzystnie na  funkcje seksualne oraz na jakość spermy, podnosi poziom testosteronu co wpływa na ilość i ruchliwość plemników. Zwiększa wytrzymałość organizmu, energetyzuje, wspomaga budowę masy mięśniowej. Pobudza libido i poprawia krążenie – przezwycięża zaburzenia erekcji oraz łagodzi przebieg andropauzy.


Więcej o Macy składzie i właściwościach przeczytasz TU--->>


Według amerykańskich ekspertów w mace nie wykryto żadnych substancji które powodowałyby objawy niepożądane, nie występuje również ryzyko jej przedawkowania.

 

 

 

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

Astaksantyna - wyjatkowy antyuleniacz

Astaksantyna to przeciwutleniacz szczególnie skuteczny w walce z wolnymi rodnikami czyli stresem oksydacyjnym.

W badaniach nad astaksantyną udało się udowodnić, że związek ten ma silne właściwości przeciwutleniające. A dokładniej, że bierze udział w blokowaniu skutków działania wolnych rodników odpowiadających za szkodliwy wpływ promieniowania UVA i że nie ma sobie równych w tym działaniu w porównaniu do innych antyoksydantów.

Astaksantyna ma bardzo silne działanie przeciwutleniające w porównaniu do innych antyoksydantów. Działa: 14,3 razy mocniej niż witamina E, 53,7 razy mocniej niż betakaroten, i 64,9 razy mocniej niż witamina C!

Astaksantyna to karotenoid - naturalny barwnik koloru różowego, którego  największe stężenie występuje w organizmach morskich Haematococcus pluvialis - jednokomórkowa alga.

image

Karotenoidy w którego skład wchodzi Astaksantyna są składnikami odżywczymi o silnych właściwościach przeciwutleniających. Chronią komórki przed działaniem niektórych wolnych rodników.

W przyrodzie nic nie dzieje się przypadkowo, więc i astaksantyna pełni konkretną i ważną rolę: zapewnia ochronę przed niekorzystnymi warunkami (niewystarczająca ilość wody, nadmierne promieniowanie słoneczne, nieodpowiednia temperatura…). Podczas takich ekstremalnych warunków astaksantyna uruchamia mechanizm obronny i zmienia barwę alg z zielonej na czerwoną, która zapewnia dużo wiekszą odporność. Astaksantyna krąży w łańcuchu pokarmowym: algami żywi się zooplankton, który następnie sam służy jako pożywienie jego największym amatorom: różowym flamingom, łososiom i krewetkom. Te zaś pochłaniają go w takich ilościach, że swój kolor zawdzięczają właśnie astaksantynie! Jednak dobroczynne działanie astaksantyny na tym się nie kończy. Odgrywa ona bardzo znaczącą rolę we wzmacnianiu organizmu u gatunków, które pochłaniają jej najwięcej.

Dzięki tym właściwościom suplementacja astaksantyną skutecznie chroni nasz organizm i jego organy przed chorobami wynikającymi ze stresu oksydacyjnego.

Astaksantyna między innymi:

– chroni naszą skórę przed czynnikami zewnętrznymi (promieniowaniem ultrafioletowym, zanieczyszczeniami…): przygotowuje skórę do ekspozycji słonecznej, redukuje zmarszczki i przebarwienia, w tym piegi;

– chroni nasze oczy: pomaga przy wrażliwości na światło słoneczne, przy trudnościach akomodacyjnych czy zmęczeniu oczu, zapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej związanemu z wiekiem i zaćmie;

– pomaga utrzymywać sprawność mózgu: zapobiega chorobom neurodegeneracyjnym związanym ze stresem oksydacyjnym;

– chroni układ krążenia: pomaga normalizować profil lipidów, zapobiega miażdżycy tętnic;

– zapobiega nowotworom: badania na zwierzętach wykazały ochronne działanie w procesie powstawania nowotworu pęcherza i nowotworów jamy ustnej;

– walczy z bólami wywołanymi przez stany zapalne takie jak zapalenia stawów czy ścięgien;

– wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego: pomaga w leczeniu infekcji wywołanych przez Helicobacter pylori i zapaleń układu pokarmowego, zapobiega wrzodom żołądka;

– poprawia wyniki sportowe i przyspiesza rekonwalescencję po wysiłku fizycznym: zwiększa wytrzymałość na wysiłek, zmniejsza ilości wydzielanego kwasu mlekowego, przyśpiesza spalanie tłuszczu;

– poprawia płodność mężczyzn poprzez korzystne działanie obserwowane w zakresie wytwarzania spermy.

image

Pozyskiwanie naturalnej astaksantyny z mikroalgi Haematococcus pluvialis jest bardzo kosztowne i trudne technicznie, dlatego występuje ona bardzo rzadko w sprzedaży. Najwięcej na rynku jest syntetycznej astaksantyny, której działanie jest 8 razy słabsze niż naturalnej i występuje np. w mięsie łososia hodowlanego w ilości ok 5mg na kg – żeby dostarczyć odpowiednią dawkę astaksantyny do organizmu musielibyśmy jej dziennie zjeść ok 800 gram – co jest niemożliwe i nawet nie do końca dobre biorąc pod uwagę ilość „zanieczyszczeń” (lekarstwa, szczepionki, metale ciężkie itp.)

 

Dlatego proponujemy dużo lepsze i praktyczniejsze rozwiązanie – olej z kryla – mikro skorupiaka żyjącego w czystych zimnych morzach Arktyki (dzięki temu pozbawiony zanieczyszczeń)

image

Olej y Krzla kupisy TUU

Olej z kryla charakteryzuje się wysoką biodostępnością i dużą zawartością astaksantyny, dodatkowo  zawarte w nim kwasy Omega 3 występujące w formie fosfolipidów pozytywnie wpływają na układ sercowonaczyniowy. Oprócz nich olej ten zawiera DHA, EPA, witaminy A i E, oraz cholinę . O-KRILL 3™ jest : 100% czysty i nieprzetworzony olej z kryla. Kryl w Udo's Choice® O-KRILL3™ jest ekologicznie poławiany i niezależnie certyfikowany przez Marine Stewardship Council ( MSC) jako produkt pochodzący z łowisk spełniających ich standardy w zakresie dobrze zarządzanego i zrównoważonego rybołówstwa.

 

Wicej o Astaksantynie przeczytasz TU

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

Wzmacniamy układ odpornościowy.

7 Sposobów na wzmocnienie naszej odporności przed zimą


Do zimy jeszcze kilka miesięcy ale już mamy dużo niższe temperatury, przymrozki w nocy i nad ranem oraz dużo gorszą pogodę w ciągu dnia. Jest to pora w której możemy dużo łatwiej przeziębić się lub poważnie zachorować . Dziś chcę przedstawić kilka sposobów na to aby uniknąć chorób i przeziębień i wzmocnić swój naturalny system odpornościowy.

Gorąco zachęcamy wiec do:

1 Regularnych ćwiczeń w domu i na świeżym powietrzu. Nie potrzebujemy tu żadnych wymyślnych zestawów, programów treningowych ani drogich karnetów do klubów fitnss. Wystarczy szubki spacer, jazda na rowerze jeśli aura na to pozwoli lub godzina na basenie. Ogólne zalecenia mówią żeby utrzymać ćwiczenia na stałym niezbyt wysokim i wyczerpującym poziomie, które pozwolą utrzymać nam tętno na poziomie 130 uderzeń na minutę. Jeżeli nie mamy zupełnie czasu na ćwiczenia to można po zakupy zamiast pojechać samochodem pójść pieszo, lub wracając z pracy wysiąść jeden lub dwa przystanki wcześniej i przejść pieszo.

2 Używaj zamiast cukru miód. Jest zdrowy i smaczny - wiemy o tym od dawna ale warto przypomnieć sobie, że ma właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne i oczyszczające. Poprawia pracę układu krwionośnego, wpływa regulująco na układ pokarmowy i wzmacniająco na układ immunologiczny. Jeśli potrzebujemy naprawdę dużej siły przeciwbakteryjnej i mocnego wsparcia układu immunologicznego i pokarmowego np. w zgadze, nadkwaśności a nawet wrzodach polecamy miód Manuka o różnym stężeniu wyjątkowo działającej substancji methylglyoxalu (MGO). Miód o stężeniu MGO 30+ toświetny sposób na wzmocnienie przed przeziębieniami, natomiast MGO 250+ czy nawet 550+ to ogromna siła przeciw zapalna i przeciwbakteryjna. Więcej o miodach Manuka możesz poczytać na oficjalnej stronie producenta.

3 Sen to zdrowie - wszyscy to wiemy ale czy się stosujemy. Większość infekcji rozpoczyna się od przemęczenia i niewyspania. Brak snu to zachwianie rytmu dobowego, a to prowadzi też do braku możliwości regeneracji i wzmocnienia organizmu. W takiej sytuacji wystarczy nawet niegroźny kontakt z drobnoustrojami chorobotwórczymi aby doszło do długotrwałej choroby.

4 Hartuj organizm. Każdy widział kąpiących się ludzi w przysłowiowym przeręblu. Oczywiście nie zachęcamy od razu do takiej formy hartowania, ale warto chociażby stosować naprzemiennie natrysk z ciepłej i zimnej wody, lub wkładać do bardzo zimnej wody nogi na kilka sekund - powtarzając operację kilka razy. Dzięki takim zabiegom zdecydowanie lepiej tolerujemy zimno, mróz i deszczową aurę, a w konsekwencji rzadziej chorujemy.

5 Jedz czosnek i cebulę - te dwa warzywa to bogactwo substancji wzmacniających, przeciwzapalnych i przeciwbakteryjnych. Regularne spożywanie ich to gwarancja dużo mocniejszego organizmu. Wpływają też bardzo dobrze na pracę układu sercowo-naczyniowego, obniżają cholesterol i ciśnienie tętnicze krwi. Problemem w tym przypadku z pewnością będzie niezbyt przyjemny zapach, którego możemy się pozbyć spożywając wyciągi lub suplementy z ekstraktem np czosnku.

6 Owoce i przetwory mają dużą siłę nie tylko wspierającą nasz układ odpornościowy ale także będą bardzo pomocne w leczeniu przeziębienia. Szczególnie dobre opinie możemy usłyszeć o sokach i przetworach z malin, czarnego bzu i dzikiej róży. Malina i czarny bez to silne działanie antywirusowe i wzmocnienie układu immunologicznego, dzika róża zaś to silne działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Warto powiedzieć też o soku z aloesu, który oprócz swoich właściwości regulujących wygląd skóry i włosów ma też bardzo silne działanie wzmacniające na układ immunologiczny. Rozcieńczony wodą smakuje jak orzeźwiający napój.

7 Suplementacja - pomyśl o niej jeśli naprawdę nie jesteś wstanie wprowadzić w życie powyższych punktów. Lub jeśli chcesz wzmocnić się na wielu płaszczyznach to proponujemy roślinne wyciągi lub ekstrakty ewentualnie liofilizowane warzywa. Dostarczą one nam wielu bardzo ważnych witamin i minerałów, które są niezbędne żeby nasz układ obronny funkcjonował prawidłowo. Już w XIX wieku były dowody na to, że wysokie dawki witaminy C zwiększają w organizmie produkcję substancji przeciwwirusowych, a aktywność makrofagów (komórki krwi zwalczające drobnoustroje) zwiększa się 0 100 do 300 procent. Układ immunologiczny wzmacniają też takie witaminy jak: A, E, B 1, B 2, PP, czy koenzym Q10. W wielu suplementach produkowanych na bazie wyciągów roślinnych znajdziemy pełną gamę witamin i minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego (np wyciągi z Aceroli, Vilcacory, Acai, Noni lub naturalnie pozyskiwane witaminy C.

Należy jednak w tym przypadku podkreślić, że wszystkie chemicznie syntetyzowane związki choć często o dużej sile działania na nasz organizm nie zawsze są dobrze przyswajane przez organizm a czasami nawet niezbyt dobrze wchłaniane z przewodu pokarmowego. Dlatego jeszcze raz zachęcamy do naturalnych metod wspierania w walce z przeziębieniami i grypą oraz do wybierania produktów jak najbardziej naturalnych.

Newsletter

Strona główna

Zapraszamy na badania:

  • Mikroskopowe badanie krwi
  • Diagnostyka biorezeonansowa

Badania prowadzone przez Dr Janusza Nowaka. Dr J. Nowak ma wieloletnie doświadczenie i przyjmuje w ośrodkach na terenie całej Polski

Więcej informacji na stronie ośrodku terapii VERA

 

Zapraszamy do nowo otwartego gabinetu dietetycznegoprowadzonego przez dietetyków z wieloletnim doświadczeniem.

Gabinet specjalizuje się w prowadzeniu diet odchudzających i dietach w różnych schorzeniach.

Copyright

Copyright © 2012

Oprogramowanie sklepu internetowego SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie