• Mąka amarantusowa bezglutenowe zboże 500g

Mąka amarantusowa bezglutenowe zboże 500 g. Nie zawiera glutenu, dlatego mogą go spożywać osoby chorujące na celiakię lub alergię na gluten. Ponieważ gluten odpowiada za wzmożoną produkcję insuliny, a przez to za odkładanie się tłuszczu w organizmie amarantus, jest szczególnie polecany osobom odchudzającym się. Posiada 5 razy więcej żelaza niż w szpinaku. Zalecany dla chorych na anemię, kobiet w ciąży, wegetarian, osób odchudzających się, uprawiających sport. Waga 500 g. Producent - Aura Herbals.

Brak towaru
12.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Kurier Fedex 13
Orlen Paczka 13
Poczta Polska 15
Kurier 15
Paczkomaty InPost 15
Poczta Polska Paczka Zagraniczna 69
Zostaw telefon

Mąka amarantusowa.

Bezglutenowe zboże  - waga 500 g

Producent - Aura Herbals.

 

Amarantus nie zawiera glutenu, dlatego mogą go spożywać osoby chorujące na celiakię lub alergię na gluten. Ponieważ gluten odpowiada za wzmożoną produkcję insuliny, a przez to za odkładanie się tłuszczu w organizmie - amarantus, który go nie zawiera staje się coraz bardziej popularny wśród osób odchudzających się.

Zawiera 5 razy więcej żelaza niż w szpinaku.

Spożycie jednego posiłku z dodatkiem tego zboża, zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na cenny pierwiastek. Amarantus jest doskonałym pokarmem dla osób cierpiących na niedobory żelaza, chorych na anemię, kobiet w ciąży, wegetarian, osób odchudzających się, których dieta jest uboga w żelazo oraz intensywnie uprawiających sport.

Zawierając tokotrienole, które w połączeniu z białkami obniżają poziom cholesterolu we krwi, amarantus powinien być podstawą w jadłospisie osób, którym zagraża miażdżyca i inne choroby wynikające ze zbyt wysokiego cholesterolu. Amarantus jest polecany w profilaktyce miażdżycy.

Pomoc w odchudzaniu.

Wysoka zawartość fosforu, magnezu, wapnia i potasu oraz błonnika, który reguluje pracą jelit, wspomaga proces odchudzania.

Tak samo jak duża ilość białka, które zmienia tłuszcz w mięśnie. Łatwostrawną skrobia, dostarcza organizmowi energii w ekspresowym tempie. Jednak ma też inne, ważniejsze znaczenie - najnowsze badania wykazują, że niedobory skrobi w organizmie mogą być przyczyną zachorowalności na nowotwór jelita grubego. Warto, więc sięgnąć po Amarantus, który w łatwy sposób pozwala uzupełnić niedobory, nie tylko skrobi, ale też innych wymienionych składników odżywczych oraz skwalenu.

Jedyne roślinne źródło skwalenu.

Skwalen jest bardzo silnym przeciwutleniaczem i składnikiem płaszcza lipidowego skóry i do tej pory pozyskiwano go jedynie z przysadki mózgowej wielorybów. Skwalen posiada działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, spowalniające procesy starzenia oraz chroniące komórki szpiku kostnego.

Mąka amarantusowa może zastąpić tradycyjne mąki lub wzbogacić wartości odżywcze większości domowych potraw mącznych. Dzięki niej Klienci mogą cieszyć się bezglutenowymi wersjami codziennych produktów, jak:

- domowy chleb,
- naleśniki,
- placki,
- lane kluski

- zupy i sosy

Kraj pochodzenia: Polska

Skład: 100% mąka z amarantusa.

Więcej o Amarantus i jego zastosowaniu przeczytasz TU...

W mediach o Amarantuszboże XXI piszą np TU...

 

 

Mieszkańców Warszawy i okolic

Zapraszamy do naszego sklepu

Stacjonarnego – ul. Hoża 54

 

image

  • Kupiłam na spróbowanie bo nie zawiera glutenu a muszę go unikać. Dodałam do chleba, który upiekłam (zastąpiłam 20% mąki, która używałam wcześniej)– mąka nie zmieniła smaku ani niczego. Zagęściłam też sos do mięsa – też nie zmieniło smaku i zagęściło jsak normalną mąką. Będę używać dalej i testować w innych wypiekach.
    Magda.siudym (2014-11-06)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena