-
Olej z wiesiołka 10 stopniowy budwigowy 100ml
Olej z wiesiołka 10 stopniowy - 100ml Olej z Wiesiołka 10 stopniowy Oleum oenotherae Olej z wiesiołka zawiera ok. 9% GLA i ponad 70% kwasu cis-linolowego Cenne właściwości oleju z wiesiołka polegają na obecności dwóch nienasyconych kwasów tłuszczowych: kwasu cis-linolowego i kwasu gamma-linolenowego (GLA) Organizm ludzki nie jest w stanie sam wytwarzać kwasu linolowego i dlatego musi go otrzymywać wraz z pożywieniem. Opakowanie - 100ml
Cena przesyłki | 13 |
Zostaw telefon |
Olej z wiesiołka Złotopolski 10 – Stopniowy
Opakowanie - 100ml
Produkcja - Złoto Polskie.
10 Stopniowy oznacza, że na każdym etapie dystrybucji nasz olej z wiesiołka nigdy nie miał wyższej temperatury niż 10 stopni C. Jedynie nie przekroczenie 10 stopni C jest gwarancją, że nie nastąpiło utlenienie (zepsucie) kwasów tłuszczowych z grupy omega 3 i omega 6.
Uwaga: Nie przerwij procesu schładzania i po zakupie, nawet gdy jeszcze nie otworzyłeś butelki jak najszybciej umieść olej z wiesiołka w lodówce!!!
Jak stosować Regularne stosowanie oleju z wiesiołka usprawnia metabolizm kwasów tłuszczowych. Można stosować w celu utrzymania prawidłowego stanu skóry i wspomożenia układu immunologicznego Stosować tylko na zimno, nie podgrzewać i nie smażyć na nim potraw. Stosować jedną łyżeczkę (4,6g) dziennie do posiłku do różnych potraw. Kwas gamma-linolenowy (GLA) wpływa regulująco na metabolizm kwasów tłuszczowych w organizmie i powstawanie korzystnych prostaglandyn - hormonów tkankowych z grupy PGE1, które zgodnie z wiedzą biochemiczną regulują procesy fizjologiczne, wspomagają pracę układu odpornościowego i odpowiadają za prawidłowe funkcje skóry.
Przechowywanie - Olej z wiesiołka posiada cechy prozdrowotne jedynie, gdy jest świeży i właściwie przechowywany. Przechowywać w temperaturze 5-10 st.C, w szczelnie zamkniętych, ciemnych oryginalnych butelkach. Chronić przed źródłem światła.
Kwas gamma - linolenowy jest jednym z kluczowych kwasów tłuszczowych odpowiedzialnych za zdrowie człowieka
Kwas gamma-linolenowy (GLA) zawarty w Oleju z Wiesiołka wpływa regulująco na metabolizm kwasów tłuszczowych w organizmie i powstawanie korzystnych prostaglandyn - hormonów tkankowych z grupy PGE1, które zgodnie z wiedzą biochemiczną regulują procesy fizjologiczne, wspomagają pracę układu odpornościowego i odpowiadają za prawidłowe funkcje skóry.
Aby jednak mógł powstać u człowieka musi przebiegać w nieskazitelny sposób metabolizm trawienia tłuszczów, bowiem podczas przemiany tych tłuszczów potrzebny jest enzym delta-6- desaturazy (D-6-D), mający kluczowe znaczenie w metabolizmie NNKT n-6.
Enzym ten podlega jednak obniżonej aktywności pod wpływem znanych czynników związanych ze współczesnym stylem życia i nawykami żywieniowymi nie sprzyjającymi jego produkcji. Wszelkie kłopoty z tym enzymem w organizmie człowieka powodują zaburzenia w trawieniu tłuszczów z grupy n-6 tzw. omega 6. Przy braku tego enzymu organizm człowieka nie może skorzystać z dobroczynnego oddziaływania na zdrowie tej grupy kwasów tłuszczowych.
Uwaga:
W trosce o jakość dostarczanego produktu
Olej z Wiesiołka wysyłamy tylko kurierem
od poniedziałku do czwartku.
Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne suplementy diety i zdrową żywność
Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54