• Książka: "Jesień w kuchni Pięciu przemian"

Książka: "Jesień w kuchni Pięciu przemian", przepisy diety wegetariańskiej Jesień w kuchni Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie. Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili.

Brak towaru
34.90
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Kurier Fedex 13
Paczkomaty InPost 14
Orlen Paczka 14
Poczta Polska 15
Kurier 15
Poczta Polska Paczka Zagraniczna 69
Zostaw telefon

Książka: "Jesień w kuchni Pięciu przemian", przepisy diety wegetariańskiej

Autor: Anna Czelej

Pierwsza z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku


Jesień w kuchni Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie. Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili.

Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi.

Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą.

Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość takżebezglutenowe.

Informacje dodatkowe:
- Format: 154 x 205 mm
- Stron: 232
- Okładka: miękka ze skrzydełkami
- Premiera: 23.09.2013

 

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki, suplementy diety i żywność

 

zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54

image

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.