• Książka: "Jesień w kuchni Pięciu przemian"

Książka: "Jesień w kuchni Pięciu przemian", przepisy diety wegetariańskiej Jesień w kuchni Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie. Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili.

Brak towaru
34.90
Wpisz swój e-mail
Wysyłka gratis za zakupy powyżej 100 zł !!!
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier InPost 13
Poczta Polska 14
Kurier InPost za Pobraniem 15
Kurier 15
Paczkomat InPost za pobraniem 16.5
Poczta Polska (Pobranie) 17
Kurier za pobraniem 18
Zostaw telefon

Książka: "Jesień w kuchni Pięciu przemian", przepisy diety wegetariańskiej

Autor: Anna Czelej

Pierwsza z serii czterech książek kulinarnych na każdą porę roku


Jesień w kuchni Pięciu Przemian. Przepisy wegetariańskie. Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili.

Jesienią, gdy więcej czasu możemy spędzić w kuchni, zmieniamy sposób przygotowania potraw, dłużej je gotujemy, pieczemy i dusimy. W jesiennym menu zgodnym z Pięcioma Przemianami dominują gęste, zawiesiste zupy, warzywa podawane na ciepło, sałatki z kaszami i warzywami strączkowymi.

Aby zrównoważyć jesienną energię yin, należy spożywać produkty o smaku ostrym, czyli między innymi białe warzywa: korzeń pietruszki i selera, por, cebulę, kalafior czy kapustę, zaś dla wzmocnienia organizmu i rozgrzania go, z umiarem doprawiać potrawy imbirem, czosnkiem lub chili. Jesienią nie możemy zapomnieć o robieniu zapasów i przygotowaniu przetworów z warzyw i owoców, aby móc się cieszyć ich walorami zimą.

Zupa brokułowa z kurkami, zupa cebulowa z kaszą jaglaną, sałatka z fasoli i jarmużu, kotlety z grzybów leśnych z sosem żurawinowym to tylko niektóre z pysznych, zdrowych i zrównoważonych posiłków, które przyrządzisz z tą wyjątkową publikacją. Wszystkie przepisy zawarte w książce są wegetariańskie, sezonowe, a większość takżebezglutenowe.

Informacje dodatkowe:
- Format: 154 x 205 mm
- Stron: 232
- Okładka: miękka ze skrzydełkami
- Premiera: 23.09.2013

 

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki, suplementy diety i żywność

 

zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54

image