Miód Manuka 250G MGO 300+Watson & Son

The maximum number of possible parameters of the product has been reached.
Manufacturer :
Shipping within :za zakupy powyżej 250 zł !!!
Delivery price : 0
Odbiór osobisty:
0
Price : 124.00
The Amount Of (opak ):
Leave a phone number. We will call you back!
Share :

Miód MANUKA 250G MGO 300+ Watson & Son

Producent: Watson & Son

Kraj Pochodzenia  Nowa Zelandia

Opakowanie: 250 g.

Zawartość MGO - 300+


Oryginalny miód MANUKA z Nowej Zelandii ma charakterystyczną kremową konsystencję oraz barwę jasno lub ciemnobrązową. Jego smak jest bogaty i aromatyczny, przypominający jęczmień oraz zioła, które pozostawiają półsłodki i zarazem gorzkawy posmak. Jednakże czynnikiem najważniejszym w miodzie MANUKA jest jego niezwykła właściwość. Każdy miód poza smakiem i konsystencją charakteryzuje się tym szczególnym czynnikiem, który jest wynikiem kwasowości, osmotyczności czy nadtlenku wodoru. Niestety ta aktywność miodu jest niestabilna i bardzo nietrwała.


W latach 90. ubiegłego wieku na Uniwersytecie Waikaito w Nowej Zelandii profesor Peter Molan odkrył w miodzie MANUKA niezwykłą właściwość, która nie była wynikiem działania właściwości nadtlenku wodoru (Non-Peroxide Activity). Badania te doprowadziły do dalszych wniosków naukowych, które w 2008 roku zapoczątkowały odkrycie naturalnego składnika zwanego methylglyoxal (MG lub MGO). Methylglyoxal pochodzi ze związku dihydroksyacetonowego (DHA), który jest obecny w nektarze kwiatów MANUKA. Cały proces przemiany DHA w MGO zachodzi w sposób zupełnie naturalny jeszcze w ulu. To właśnie methylglyoxal, jak udowodnili naukowcy, jest odpowiedzialny za te niezwykłe działanie. Warto też wiedzieć, że methylglyoxal jest powszechnym składnikiem naszej żywności np. w kawie, serze czy czekoladzie ( to około 1­0 mg/kg), ale to zbyt mało żeby uzyskać odpowiednie korzyści.

W miodzie MANUKA firmy Watson & Son zawartość methylglyoxalu MGO zaczyna się od 100 mg/kg, a kończy na 700 mg/kg miodu.


Watson & Son to firma w 100% rodzinna i zarazem jeden z największych producentów Miodu MANUKA w Nowej Zelandii. Produkty Watson & Son są obecne na całym świecie i od wielu lat postrzegane jako wyjątkowe. Watson & Son zatrudnia ponad 100 pracowników, ma 14000 własnych uli, a w przyszłym roku liczba wzrośnie do 20000 uli. Produkcja przekracza 1000 ton miodu rocznie.

Miód MANUKA produkowany przez firmę Watson & Son ma najwyższa jakość, zgodną ze wszystkimi standardami nowozelandzkimi i europejskimi. Każda partia miodu jest badana w akredytowanym laboratorium w Nowej Zelandii oraz w akredytowanych laboratoriach Europejskich. Takie podejście do produkcji wynika z tradycji rodzinnych, doświadczeń własnych oraz współpracy z naukowcami i doświadczonymi pszczelarzami. Watson & Son to również ścisły rygor produkcyjny określony procedurami i przepisami tak, aby w każdej partii miodu uzyskiwać odpowiedni poziom methylglyoxalu MGO, minimum 70% pyłku przewodniego oraz odpowiedni poziom (5-hydroksymethylfurfuralu, w skrócie HMF). Pracownicy Watson & Son, aby osiągnąć jakość i czystość miodu MANUKA bez domieszek innych kwiatów (takich jak Kanuka), pracują na odległych i dzikich obszarach Nowej Zelandii, gdzie nie ma dróg, a ule trzeba dostarczać helikopterami. Te gęste i odległe pola manukowe dają gwarancję osiągnięcia czystego i nieskażonego miodu MANUKA.

 

Certyfikowanie miodu MANUKA na etykiecie uległo znacznej zmianie w ostatnim roku. Zamiana ta została dokonana w celu informowaniu konsumenta o jego faktycznej aktywności i zapobiegania fałszowaniu miodu przez nieuczciwych producentów. Związku z tym rząd Nowej Zelandii w dokumencie Interim Labelling Guide for Mānuka Honey opublikowanym 31 Lipca 2014 r. przez Ministry of Primary Industries” (nowozelandzki odpowiednik ministerstwa rolnictwa) zawarł wytyczne, w których określił, że jedyną mierzalną metodą certyfikacji miodów jest metyloglyoxal (MGO). Oznacza to dla konsumenta, że dostaje czytelną informację o koncentracji methylglyoxalu w konkretnym opakowaniu (partii) w przeliczeniu na kilogram miodu, np. symbol MGO600+ będzie oznaczał, że zawartość methyloglyoxalu w tym konkretnym miodzie MANUKA wynosi minimum 600 mg/kg.


Opis produktu na podstawie danych na stronie dystrybutora.


Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki, suplementy diety i żywność

zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54

image

KUPUJĄC U NAS MASZ PEWNOŚĆ, ŻE:

Sprzedawane przez nas suplementy są w 100% oryginalne!

Wszystkie produkty są zgłoszone do Głównego Inspektoratu Sanitarnego i dopuszczone do obrotu na terenie Polski i Unii Europejskiej.

Nasz sklep jest zarejestrowany przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Produkty przechowywane są w warunkach zalecanych przez producenta i mają długie terminy ważności.

Produkty sprzedajemy z dołączoną etykietą w języku polskim.

Jesteśmy legalnie działającą polską firmą.

 

There is currently no comments or ratings for this product.
Comments and feedback can add only logged in Customers.

Newsletter

Strona główna

Zapraszamy na badania:

  • Diagnostyka biorezeonansowa

 

 

Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego przy ul Hożej 54 w Warszawie. Z chęcią doradzimy i porozmawiamy o suplementach, ekstraktach roślinnych o ich działaniu i korzysciach wynikających z suplementacji.

Copyright

Copyright © 2012

Professional e-commerce software Sky-SHOP online shop
Please wait ...

Information

You are logged in correctly

The product has been added to your shopping cart

Your shopping cart has been added selected number of pieces of the product. When you order you will be able to change it.



Detailed contents of the basket is located under the shopping cart icon at the top of the page.

Information

The product has been added to the virus Vault