Olej Kokosowy 4 litry rafinowany bezzapachowy

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Producent:
Wysyłka gratis:za zakupy powyżej 250 zł !!!
Cena dostawy: 0
Odbiór osobisty:
0
Odbiór osobisty:
0
Paczkomaty InPost:
10.5
Paczkomat InPost za pobraniem:
12.5
Poczta Polska:
13
Kurier:
16
Poczta Polska (Pobranie):
17
Kurier za pobraniem:
19
Cena: 85.00
Ilość (szt.):
Zostaw numer telefonu. Oddzwonimy!
Udostępnij:

Olej kokosowy bezzapachowy

Opakowanie - 4 litry.

Producent Oskar.

Olej kokosowy rafinowany - bezzapachowy

Oprócz zastosowania kulinarnego daje wszechstronne korzyści pielęgnacyjne i kosmetyczne.

 

Idealny do smażenia orientalnych potraw, gotowania, pieczenia ciast i robienia deserów.

Nadaje się również do smarowania pieczywa. Świetnie się wchłania w potrawy. Nie ma wpływu na smak przyrządzanej potrawy.

TEMPERATURA DYMIENIA 215 STOPNI CELSJUSZA!

 

Rafinowany olej kokosowy firmy oskar charakteryzuje brak zapachu kokosa oraz bardzo wysoka temperatura dymienia. Olej przede wszystkim do smażenia, nie wydziela szkodliwych tłuszczów TRANS!

 

Orzechy kokosowe, z których wyrabia się ten olej dojrzewają na ekologicznych plantacjach palm kokosowych w dziewiczym, słonecznym Indyjskim stanie KERALA. Ten przepiękny rolniczy stan położony na samym południu Indii – rozciąga się blisko 600 km wzdłuż Oceanu Indyjskiego, gdzie przepiękne wybrzeże i piaszczysto-palmowe plaże tworzą idealistyczny krajobraz.

 

 

Nazwa stanu „KERALA” pochodzi od słów KERA – palma kokosowa i Alam – kraj, ląd, a więc jest to kraj palmy kokosowej. I faktycznie wzdłuż całego wybrzeża rosną gaje palmowe, można spotkać mnóstwo farm kokosowych – jest to po prostu przysłowiowe „zagłębie palmy kokosowej”

 

Olej kokosowy znalazł również zastosowanie jako środek pielęgnacyjny i kosmetyczny oraz do masażu.

Olej kokosowy można stosować jako balsam do ciała.

Olej kokosowy idealny do cery suchej i łuszczącej się, swędzącej. Najlepsze rezultaty można uzyskać wcierając olej w jeszcze wilgotna skórę, tuż po kąpieli. Łagodzi objawy związane z łuszczycą, zapaleniem skóry i egzemą.

 

Używany do masażu wspomaga naturalną, równowagę skóry. Zmiękcza skórę zapobiegając jej przesuszeniu oraz łuszczeniu się. Zapobiega zmarszczkom, obwisłej skórze oraz plamkom na ciele. Sprzyja zdrowemu i promiennemu wyglądowi skóry. Dostarcza ochrony przed szkodliwymi skutkami ultrafioletowego promieniowania słonecznego. Masaż z użyciem oleju kokosowego jest niezapomnianym przeżyciem.

 

Olej kokosowy do Masażu stosowany jest na całym świecie przynosi relaks i znacznie poprawia stan skóry. Polecany jest zwłaszcza do bardzo suchej i pękającej skóry, przeznaczony również dla skóry dojrzałej, uszkodzonej przez słońce, a także przy neurodermitis.

 

Olej kokosowy ma działanie "chłodzące" i uspokajające.

 

W przypadku bardzo delikatnej i przesuszonej cery olej jest używany jako preparat do demakijażu oczu i twarzy.

 

Olej można również delikatnie wcierać w skórę twarzy w celu lepszego nawilżenia i nadania jej blasku.

 

Olej kokosowy nakładany na włosy doskonale je pielęgnuje, zapewnia ich odbudowę i ochronę oraz usuwa łupież. Jest idealny dla osób, które mają suche, zniszczone włosy, ze skłonnością do rozdwojonych końcówek.

 

Aby odżywić włosy olejem należy go wmasować na mokre włosy, nałożyć na nie foliowy czepek i owinąć głowę ręcznikiem. W zależności od zapotrzebowań pozostawić olej na włosach na godzinę lub całą noc, a następnie dokładnie umyć włosy. Olej można również wymieszać z porcją Amli i stosować jako maskę do włosów. Świetnie się sprawdza w połączeniu z olejkiem bawełnianym - odżywia włosy, sprawia, że stają się wyjątkowo jedwabiste i miękkie.Olej można używać również bez spłukiwania. Należy jednak uważać z dozowaną ilością, aby nie obciążyć i nie przetłuścić włosów. Odrobina oleju, roztartego palcami i nałożonego na końcówki włosów jest doskonałą pielęgnacją.

 

Zastosowanie:

- środek spożywczy

- maseczka do włosów

- pielęgnacja ciała

- masaż odżywczy

 

O Oleju kokosowym jego właściwościach i szerokim spektrum zastosowań możesz przeczytać TU...

O Oleju kokosowym możesz przeczytać w mediach - 13 udowodnionych właściwości

 

 

Sposób przechowywania: Olej należy trzymać w zakręconym pojemniku, w temperaturze pokojowej. Należy chronić od światła słonecznego i wilgoci. Można przechowywać w lodówce. Przechowywany w temperaturze pokojowej, czyli poniżej 25 C, utwardza się i wygląda jak masło o białej, mlecznej barwie. Nie ma to wpływu na jego jakość.

Powyżej temperatury 25 C olej będzie mieć postać płynną. Aby upłynnić olej wystarczy pojemnik z olejem skierować pod strumień ciepłej wody lub umieścić w naczyniu z ciepłą wodą, ewentualnie można postawić koło grzejnika. Olej Kokosowy obecnie jest dostępny w szerokim plastikowym słoiku 500ml. SKŁAD:   100% czysty i naturalny olej kokosowy!


Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne suplementy diety

Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego –  Warszawa,  Ul. Hoża 54

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.

Newsletter

Strona główna

Zapraszamy na badania:

  • Mikroskopowe badanie krwi
  • Diagnostyka biorezeonansowa

Badania prowadzone przez Dr Janusza Nowaka. Dr J. Nowak ma wieloletnie doświadczenie i przyjmuje w ośrodkach na terenie całej Polski

Więcej informacji na stronie ośrodku terapii VERA

 

Zapraszamy do nowo otwartego gabinetu dietetycznegoprowadzonego przez dietetyków z wieloletnim doświadczeniem.

Gabinet specjalizuje się w prowadzeniu diet odchudzających i dietach w różnych schorzeniach.

Copyright

Copyright © 2012

Oprogramowanie sklepu internetowego SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni