• Olej makowy tłoczony na zimno - 250 ml.

Olej makowy tłoczony na zimno - 250 ml. Olej makowy 10 Stopniowy. Twój organizm go nie przeceni! Olej makowy zawiera kwasy nienasycone Omega-6. Ich zawartość to ok. 70 % w postaci kwasu linolowego. Niezbędnego pierworodnego kwasu tłuszczowego LA. Jego oddziaływania na ludzki organizm przecenić nie można, pod warunkiem, że jest używany komplementarnie z kwasami tłuszczowymi Omega-3 czyli najlepiej z Olejem Lnianym. Opakowanie 250 ml.

49.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka gratis za zakupy powyżej 100 zł !!!
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier InPost 13
Poczta Polska 14
Kurier InPost za Pobraniem 15
Kurier 15
Paczkomat InPost za pobraniem 16.5
Poczta Polska (Pobranie) 17
Kurier za pobraniem 18
Zostaw telefon

Olej Makowy 10 Stopniowy

Opakowanie 250 ml.

Produkcja - Złoto Polskie

 

Olej makowy 10 Stopniowy oznacza, że na każdym etapie dystrybucji nasz olej makowy nigdy nie miał wyższej temperatury niż 10 stopni C. Jedynie nie przekroczenie 10 stopni C jest gwarancją, że nie nastąpiło utlenienie (zepsucie) kwasów tłuszczowych z grupy omega 3 i omega 6.

 

Wybór maku do produkcji oleju zawierającego niezbędne LA nie jest przypadkowy. Mak jest rośliną wysoce ekologiczną, nie znosi nadmiernego nawożenia, większość uprawek pielęgnacyjnych wykonywana jest ręcznie, gdyż jest łatwy do uszkodzenia, ze względu na swoją delikatność. Ważnym jest, że  zbiór i pozyskiwanie nasion nie wymaga użycia wody i wysokich temperatur.

 

Olej z nasion maku zawiera głównie kwasy nienasycone z grupy n- 6 potocznie nazywane omega 6. Zawiera ich ok. 70 % w postaci kwasu linolowego, niezbędnego pierworodnego kwasu tłuszczowego LA. Jego oddziaływania na organizm człowieka nie można nie docenić o ile będzie on używany komplementarnie z kwasami tłuszczowymi omega -3 (olej lniany zawiera ALA) w formie jak najświeższej i nieprzetworzonej, czyli w produkcji  tłoczenia na zimno z  zachowaniem właściwej dystrybucji w warunkach chłodniczych.

 

Oddziaływanie zdrowotne oleju makowego poprzez  zawartość kwasów tłuszczowych z grupy n-6 (LA) jest bardzo podobne do oddziaływania kwasów tłuszczowych z grupy n-3 (ALA). Obydwa spożywane komplementarnie mają największe oddziaływanie na organizm człowieka. Brak któregokolwiek z nich w codziennej diecie lub spożycie w postaci zdegenerowanej (utlenienie, zepsucie, produkcja z ekstrakcji) powoduje dysfunkcje organizmu człowieka i przyczynia się do powstawania wielu chorób degeneracyjnych.

 

 

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne suplementy diety i zdrową żywność

Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54

image