Olej z jojoba 100 ml

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Producent:
Wysyłka gratis:za zakupy powyżej 250 zł !!!
Cena dostawy: 0
Odbiór osobisty:
0
Odbiór osobisty:
0
Paczkomaty InPost:
10.5
Paczkomat InPost za pobraniem:
12.5
Poczta Polska:
13
Kurier:
16
Poczta Polska (Pobranie):
17
Kurier za pobraniem:
19
Cena: 57.00
Ilość (szt.):
Zostaw numer telefonu. Oddzwonimy!
Udostępnij:

Olej jojoba zimnotłoczony.

Opakowanie - 100 ml.

Importer -  Kamil.

 

Jojoba odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę i włosy. Swoją budową chemiczną zbliżony jest do sebum (łój wydzielany przez ludzką skórę).Można stosować go do każdego rodzaju cery. Przyśpiesza regenerację komórek skóry, łagodzi stany zapalne.

 

Jojoba jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie.

Krzew ten osiąga wysokość 1 – 2 metry, ma rozłożystą i gęstą koronę, niewielkie, grube liście, rośnie na terenach pustynnych i półpustynnych.

 

Właściwości fizyczne i chemiczne:

Olej jojoba jest przezroczysty, ma kolor bursztynowy oraz przyjemny, lekko orzechowy zapach. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje.  Olej ten zawiera skwalen, wyższe alkohole, kwasy tłuszczowe (palmitynian cetylu), fitosterole, witaminę E i F.

 

Właściwości kosmetyczne:

Jojoba charakteryzuje się bardzo wysoką zgodnością biologiczną ze skórą. Dzięki wysokiemu powinowactwu do ludzkiej skóry, łatwo jest wchłaniany przez skórę i włosy. Wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego regulując poziom nawilżenia skóry. Polecany jest przy wszelkich zmianach, takich jak zapalenia, łupież, poparzenia słoneczne. Skutecznie zapobiega także pojawianiu się rozstępów, np. podczas ciąży.

 

Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej. Jojoba pomaga przy leczeniu trądziku.

 

Zastosowanie:

Twarz- kilka kropel olejku wcieraj rano i wieczorem w skórę twarzy, szyi i dekoltu jednocześnie ją masując.

Ciało- po wykonaniu dokładnego peelingu wmasuj w skórę odpowiednią ilość olejku aż do całkowitego wchłonięcia.

Włosy- nanieś olejek na całą długość włosów i pozostaw na min. 15 mi

 

INCI:

Simmondsia Chinensis Seed Oil 100 %.

 

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki

Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.

Newsletter

Strona główna

Zapraszamy na badania:

  • Mikroskopowe badanie krwi
  • Diagnostyka biorezeonansowa

Badania prowadzone przez Dr Janusza Nowaka. Dr J. Nowak ma wieloletnie doświadczenie i przyjmuje w ośrodkach na terenie całej Polski

Więcej informacji na stronie ośrodku terapii VERA

 

Zapraszamy do nowo otwartego gabinetu dietetycznegoprowadzonego przez dietetyków z wieloletnim doświadczeniem.

Gabinet specjalizuje się w prowadzeniu diet odchudzających i dietach w różnych schorzeniach.

Copyright

Copyright © 2012

Oprogramowanie sklepu internetowego SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni