• Miód Manuka MGO 400+ (500g)

Miód Manuka MGO 400+(500g) Wyjątkowy naturalny Miód Manuka MGO aż 550+ Samo Zdrowie! Miód Manuka MGO 400+ 500g. Miód Manuka to produkt w 100% naturalny. Pochodzi z nowozelandzkiego krzewu Manuka, posiadający aktywny składnik - methylglyoxal. Methylglyoxal jest obecny we wszystkich miodach, jednak występuje na ogół w ilości 0-10 mg/kg. Natomiast methylglyoxal w miodach Manuka osiąga stężenie od 30 do ponad 800 mg/kg! Ten Miód Manuka ma ponad 400 MGO! Opakowanie 500 g. Producent - Manuka Health.

269.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka gratis za zakupy powyżej 250 zł !!!
Cena przesyłki 0
Poczta Polska (Pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Kurier za pobraniem 0
Kurier InPost za Pobraniem 0
Poczta Polska 0
Kurier 0
Paczkomaty InPost 0
Odbiór osobisty 0
Kurier InPost 0
Paczkomat InPost za pobraniem 16.5
Zostaw telefon

Miód Manuka MGO 400+ 500 g.

Opakowanie 500 g.

 

Aktywny nowozelandzki Miód Manuka MGO 400+ charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg. Oznaczony Certyfikatem MGO 400+. Miód Manuka MGO 400+ wg badań prof. Tomasa Henle

Bardzo Wysoka zawartość methylglyoxalu.

 

Miody Manuka: Eko-Laur Konsumenta 2009, Odkrycie 2010, Odkrycie 2011.

 

Krzew Manuka kwitnie w samym sercu Nowej Zelandii. Profesor  Thomas Henle i zespół naukowców z Politechniki w Dreźnie odkryli aktywny składnik miodu z krzewu Manuka - methylglyoxal.

 

Miód Manuka MGO jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg.

 

Badania nad tajemnicą miodu Manuka, przeprowadzone przez naukowców w Dreźnie zostały opublikowane w czasopiśmie Molecular Nutrition and Food Research Journal, w styczniu 2008 roku. Profesor Henle wykazał, że to właśnie methylglyoxal odpowiedzialny jest za unikatowe właściwości miodu Manuka:

"Opierając się na przeprowadzonych badaniach uważamy, że wyłącznie methylglyoxal jest odpowiedzialny za unikatowe właściwości miodu Manuka. Mogą występować także efekty synergistyczne, dzięki innym składnikom, takim jak polifenole, ale bez methylglyoxalu miód Manuka nie miałby swych unikatowych właściwości."

 

Podobne wyniki badań (2009r.) przedstawił dr hab. Merilyn Manley-Harris z Uniwersytetu Waikato. Powiedział "wiadomo było juz od pewnego czasu, że unikatowe właściwości miodu Manuka są powiązane z methylglyoxalem, ale pochodzenie tego składnika nie było znane".

 

Miód Manuka nie jest lekiem ani substytutem leku i nie gwarantuje właściwości leczniczych. W przypadku leczenia chorób zaleca się kontakt z lekarzem oraz pozostawanie pod jego opieką.

 

 

Skład: Miód z krzewu Manuka

 

Wartość odżywcza

w 5 g (łyżeczka od herbaty)

w 100 g

wartość energetyczna (kJ/kcal)

69/16,5

1380/329

białko (g)

<0,1

<0,4

węglowodany (g)

4,2

79,6

tłuszcze (g)

<0,1

<0,1

błonnik (g)

0

0

sód (g)

0,0008

0,012

methylglyoxal (g)

0,002

0,04

 

 

 

Sposób użycia:

 

Miód Manuka spożywa się jak każdy miód, np. 2-3 łyżeczki rano na czczo, łyżeczkę 3 razy dziennie przed posiłkiem lub do słodzenia napojów (nie gorących - wysoka temperatura osłabia działanie miodu) lub jako dodatek do potraw i deserów. W słoiku znajduje się 100 porcji.

 

 

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne suplementy diety

Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54

image