• Narum Matsun 5 saszetek

Probiotyk Narum Matsun w saszetkach. Ormiański produkt mleczny.

49.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka gratis przy zakupach powyżej 100 zł *
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Orlen Paczka 9
Kurier InPost 13
Poczta Polska 14
Paczkomaty InPost 14
Kurier 15
Kurier InPost za Pobraniem 16
Poczta Polska (Pobranie) 19
Kurier za pobraniem 19
Zostaw telefon

NARUM MATSUN 5 SASZETEK

 

Opakowanie: 5 saszetek

Producent: Narine

 

Probiotyk Narum Matsun w saszetkach

Ormiański produkt mleczny

Skład:

Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu w celu przygotowania 1 litra produktu mlecznego z 1 litra mleka.

 

Właściwości:

Probiotyk Narum Matsun to fermentowany produkt mleczny w saszetkach. Jest to mleko sfermentowane przez kilka gatunków bakterii kwasu mlekowego i paciorkowce ciepłolubnych (Lactobacillus .bulgaricus, Lactobacillus salivarius, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus.casei, Lactobacillus delbrueckii, Streptococcus thermophilus, Streptococcus lactis).

 

W wyniku procesu fermentacji kwasu mlekowego dochodzi do zmian (podziału na mniejsze łańcuchy), białka z mleka, tak więc produkt jest absorbowany przez organizm lepiej niż mleko.

 

Jest to ormiański tradycyjny produkt używany do robienia wielu potraw, jak naleśniki, ciasto na pierogi, sosy, zupy, desery, napoje czy pieczywo.

 

Sposób przygotowania:

1. Ważnym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia do przygotowania jogurtu, musisz wyparzyć w gorącej wodzie lub w piekarniku.

2. 1L mleka gotować przez kilka minut i schłodzić do 38-42°C.

3. Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodaj do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.

4. Rozlać do pojemników w celu dojrzewania:

4а. Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączone na 5-6 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtownicy i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

 

lub:

 

4b. Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnić stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi 6-7 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

 

Warunki przechowywania:

Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C

 

Okres przydatności do zużycia: 2 lata

 

 W ofercie sklepu posiadamy również:

- Floradrop Lactobacillus Rhamnosus - Aura Herbals

- Liofilizat Soku z Kapusty Kiszonej - Sajsad

- ProbioBalance Man Balance - Aliness

- Narum Detox - Narine

- Narum Vagine - Narine

- Inne Produkty Narine

- Inne Probiotyki

 

Opis produktu na podstawie danych na stronie dystrybutora.

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki, suplementy diety i żywność

zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, ul. Hoża 54

image

KUPUJĄC U NAS MASZ PEWNOŚĆ, ŻE:

Sprzedawane przez nas suplementy są w 100% oryginalne!

Wszystkie produkty są zgłoszone do Głównego Inspektoratu Sanitarnego i dopuszczone do obrotu na terenie Polski i Unii Europejskiej.

Nasz sklep jest zarejestrowany przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Produkty przechowywane są w warunkach zalecanych przez producenta i mają długie terminy ważności.

Produkty sprzedajemy z dołączoną etykietą w języku polskim.

Jesteśmy legalnie działającą polską firmą.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.