Liofilizat soku z kapusty kiszonej Naturalny Probiotyk 60 kaps

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Producent:
Wysyłka gratis:za zakupy powyżej 250 zł !!!
Cena dostawy: 0
Odbiór osobisty:
0
Odbiór osobisty:
0
Paczkomaty InPost:
12
Poczta Polska:
13
Kurier:
16
Poczta Polska (Pobranie):
17
Kurier za pobraniem:
19
Cena: 98.00
Ilość (szt.):
Zostaw numer telefonu. Oddzwonimy!
Udostępnij:

 

 

Liofilizat soku z kapusty kiszonej Naturalny Probiotyk 60 kaps

Liofilizat soku z ekologicznej kapusty kiszonej

Naturalny probiotyk

Dystrybutor: Sajsad

Kraj poczodzenia Polska

 

- Wpływa korzystnie na ochronę przed nowotworami (głównie rak piersi).

- Wspiera prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych i kwasu solnego regulując odpowiednie
ph żołądka.

- Pomaga w oczyszczaniu przewodu pokarmowego z bakterii gnilnych.

- Naturalnie bogate źródło siarki, wapnia, potasu, witaminy C i związków selenu.

 

Składniki

Liofilizowany sok z kapusty kiszonej, mikronizowany błonnik jabłkowy, celulozowa otoczka kapsułki.

 

Składniki odżywcze zalecanej 

2 kapsułki 

porcji dziennego spożycia 

po 300 mg 

Wartość odżywcza 

9,860 kJ / 

w 100 g produktu: 

2,330 kcalv 

Tłuszcz 

0,005 g 

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 

0,002 g 

Węglowodany 

0,315 g 

w tym cukry 

0,026 g 

Błonnik pokarmowy 

0,11 g 

Białko 

0,125 g 

Sól 

0,158 g 

Sód 

0,063 g 

 

 

Przechowywanie:

W miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, unikać nadmiernego ciepła. Nie używać, jeśli uszczelka pod korkiem jest uszkodzona lub jej brakuje.

Sposób użycia:

Stosować dwie (2) kapsułki dziennie, najlepiej przed posiłkiem.

 

Przeciwskazania:

nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.

 

Ekologiczna kapusta kiszona

- Jest bogatym źródłem glukozynolatów zawierających siarkę. Z glukozynolatów powstają izotiocyjaniany , tiocyjaniany i indole, które chronią przed rakiem piersi, jąder, prostaty, pęcherza i okrężnicy.

- Reguluje zasadowość i kwasowość żołądka (dawka 500 mg liofilizatu pół godziny przed jedzeniem zapobiega wytwarzaniu się gazów w żołądku).

- Wpływa na prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych.

- Jest głównym źródłem wapnia, potasu , witaminy C i związki selenu.

- Bakterie kwasu mlekowego w niej zawarte bardzo dobrze oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych co stwarza idealne warunki do rozwoju dobroczynnych bakterii jelitowych , które mają bezpośredni wpływ na trawienie tłuszczów.

Liofilizat na bazie soku z kapusty kiszonej.

- Kapusta prawidłowo wyprodukowana bez tak zwanej chemii czyli pestycydów, herbicydów i sztucznych nawozów, tzn. żywność funkcjonalna, zwalcza około 4 linie nowotworowe, natomiast z gleb mineralnych przy pełnej chemii jedną lub zero.

- Jest bogatym źródłem glukozynolatów zawierających siarkę. Z glukozynolatów powstają izotiocyjaniany , tiocyjaniany i indole, które chronią przed rakiem piersi, jąder, prostaty, pęcherza i okrężnicy.

- Reguluje zasadowość i kwasowość żołądka (dawka 30 0 mg liofilizatu pół godziny przed jedzeniem zapobiega wytwarzaniu się gazów w żołądku).

- Wpływa na prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych.

- Jest głównym źródłem wapnia, potasu , witaminy C i związków selenu.

- Bakterie kwasu mlekowego w niej zawarte bardzo dobrze oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych, co stwarza idealne warunki do rozwoju dobroczynnych bakterii jelitowych , które mają bezpośredni wpływ na trawienie tłuszczów.

- W naszym liofilizacie z kapusty jest około 2000 jtk/g . Badania w załączniku. Przy produkcji kapusty zwracamy uwagę na zawartość cukrów by spadła do około 5 w skali brix i ph około 4. Poniżej 4ph bakterie kwasu mlekowego giną. Osłonka celulozowa osłania bakterie znajdujące się w liofilizacie z soku kapusty obecne w błonniku, gdzie błonnik stanowi 20% zawartości kapsułki. Popijając to na czczo z wodą nie osiągniemy takiego ph w żołądku, czyli spokojnie przechodzą do jelita cienkiego.

- U zdrowego człowieka Lactobacillus czyli bakterie kwasu mlekowego występują w jamie ustnej w ilości 103–107 jednostek tworzących kolonie jtk/ml w jelicie krętym podobnie w okrężnicy 104–108 jtk/ml. Bakterie kwasu mlekowego są bardzo heterogenne G+C w DNA od 35 do 55%. Obecnie znanych jest około 800 gatunków tych bakterie możemy je tylko oznaczyć za pomocą sekwencji genowej. U każdej osoby będą zupełnie inne rodzaje i ilość bakterii . W organizmie pozbawionym bakterii, czyli sterylnym organy ulegają deformacji.

Warto sięgać po kiszone soki EKO

Jak piszą w komunikacie profesor Ewa Rembiałkowska oraz dr inż. Renata Kazimierczak: Wyniki z roku 2012 wskazują, że zawartość cennych ze zdrowotnego punktu widzenia związków bioaktywnych (kwasów fenolowych, flawonoidów) była istotnie wyższa w ekologicznym soku zakwaszanym z białej kapusty w porównaniu z produktem konwencjonalnym, a także zawartość suchej masy była najwyższa w soku.

Kapusta prawidłowo wyprodukowana bez tak zwanej chemii, czyli pestycydów, herbicydów i sztucznych nawozów, tzn. żywność funkcjonalna, zwalcza około 4 linii nowotworowych, natomiast z gleb mineralnych przy pełnej chemii jedną lub zero.

- Jest bogatym źródłem glukozynolatów zawierających siarkę. Z glukozynolatów powstają izotiocyjaniany, tiocyjaniany i indole, które chronią przed rakiem piersi, jąder, prostaty, pęcherza i okrężnicy.

- Reguluje zasadowość i kwasowość żołądka (dawka 350 mg liofilizatu pół godziny przed jedzeniem zapobiega wytwarzaniu się gazów w żołądku).

- Wpływa na prawidłowe wydzielanie enzymów trawiennych.

- Jest głównym źródłem wapnia, potasu, witaminy C i związków selenu.

- Bakterie kwasu mlekowego w niej zawarte bardzo dobrze oczyszczają przewód pokarmowy z bakterii gnilnych, co stwarza idealne warunki do rozwoju dobroczynnych bakterii jelitowych, które mają bezpośredni wpływ na trawienie tłuszczów.

W naszym liofilizacie na bazie soku z kapusty kiszonej, jest około 2000 jtk/g. Przy produkcji kapusty  zwracamy uwagę na zawartość cukrów by spadła do około 5 w skali brix  i ph około 4.

Poniżej 4ph bakterie kwasu mlekowego giną. Osłonka celulozowa osłania bakterie znajdujące się w liofilizacie z kapusty obecne w błonniku, gdzie błonnik stanowi 20% zawartości kapsułki popijając to na czczo wodą nie osiągniemy takiego ph w żołądku, czyli spokojnie przechodzą do jelita cienkiego.

U zdrowego człowieka bakterie Lactobacillus, czyli  kwasu mlekowego występują w jamie ustnej w ilości 103–107  jtk/ml w jelicie krętym podobnie w okrężnicy 104–108 jtk/ml. Bakterie kwasu mlekowego są bardzo heterogenne G+C w DNA od 35 do 55%. Obecnie znanych jest około 800 gatunków tych bakterii, możemy je tylko oznaczyć za pomocą sekwencji genowej.  U każdej osoby będą zupełnie inne gatunki uzależnione od  różnych czynników, czyli Ph potencjału oksydoredukcyjnego a głównie  od tego, co je, ponieważ każdy organizm jest inny. W organizmie pozbawionym bakterii, czyli sterylnym organy ulegają deformacji. To bakterie wytwarzają związki bioaktywne i witaminy, jeżeli one są nakarmione informacja idzie do mózgu, że są syte. Mięso nie jest dla bakterii pożywką, rozkładane jest przez kwas solny i enzymy do aminokwasów, pod warunkiem, że mamy prawidłowe ph żołądka. Jeżeli ph jest nieprawidłowe następują procesy gnilne, namnażają się bakterie gnilne i grzyby. W przypadku, kiedy mamy nieszczelny układ pokarmowy przedostają się one do krwioobiegu, jak przejdzie ich  niedużo  w sposób ciągły – powstają choroby immunologiczne, jak więcej – powstają torbiele i nowotwory.

Opis produktu na podstawie danych na stronie dystrybutora.

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki, suplementy diety i żywność

zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54

 

 image

 

KUPUJĄC U NAS MASZ PEWNOŚĆ, ŻE:

Sprzedawane przez nas suplementy są w 100% oryginalne!

Wszystkie produkty są zgłoszone do Głównego Inspektoratu Sanitarnego i dopuszczone do obrotu na terenie Polski i Unii Europejskiej.

Nasz sklep jest zarejestrowany przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Produkty przechowywane są w warunkach zalecanych przez producenta i mają długie terminy ważności

Produkty sprzedajemy z dołączoną etykietą w języku polskim

Jesteśmy legalnie działającą polską firmą.

Newsletter

Strona główna

Zapraszamy na badania:

  • Diagnostyka biorezeonansowa

 

 

Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego przy ul Hożej 54 w Warszawie. Z chęcią doradzimy i porozmawiamy o suplementach, ekstraktach roślinnych o ich działaniu i korzysciach wynikających z suplementacji.

Copyright

Copyright © 2012

Oprogramowanie sklepu internetowego SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni