• Olej Arganowy Spożywczy - 250 ml

Olej Arganowy Spożywczy - 250 ml Olej jadalny - butelka jasne szkoło 250ml Olej arganowy spożywczy jadalny ma silne właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu może zmniejszać ryzyko zachorowania na nowotwory i inne choroby cywilizacyjne. Składa się w 80% z jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawarty w nim kwas linolowy (35 %), tak zwana "witamina F" ma właściwości przeciwzapalne, immunostymulujące, obniżające poziom cholesterolu we krwi. Opakowanie - 250 ml Importer – Maroko Sklep

Brak towaru
58.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Wysyłka gratis przy zakupach powyżej 100 zł *
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Orlen Paczka 9
Paczkomaty InPost 12
Kurier DHL 13
Poczta Polska 14
Kurier 15
Poczta Polska (Pobranie) 19
Kurier za pobraniem 19
Kurier DHL za Pobraniem 19
Zostaw telefon

Olej Arganowy spożywczy.

Opakowanie - 250 ml.

Importer – Maroko Sklep


OLEJ ARGANOWY - NATURALNY PRODUKT BIOLOGICZNY, 100% OLEJU ARGANOWEGO, POSIADA CERTYFIKAT ECOCERT.

OLEJ ARGANOWY SPOŻYWCZY PACHNIE ORZESZKAMI!
(w przeciwieństwie do oleju arganowego kosmetycznego, który jest prawie bezzapachowy – ma lekko kwaskowy aromat).

Olej dostępny w naszym sklepie jest produkowany przez firmę EFAS – jednego z największych producentów w MAROKU.

Olej arganowy nazywany jest kulinarnym Złotem Maroko.

Powstaje ON z nasion drzew arganowych, które występują wyłącznie na terenie południowo-zachodniej części Maroka. Warunkiem prawidłowej uprawy drzew arganowych jest nieskazitelnie czyste środowisko. Rejon, w którym występują te drzewa został w 1998 roku wpisany na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO. Olej arganowy wytwarzany jest w kilku etapach: Po zebraniu owoców następuje prażenie i mielenie wydobytych z nich ziaren. W wyniku tego powstaje oleista pasta, z której ręcznie wyciskany jest olej arganowy. Na koniec poddawany jest on wielokrotnej filtracji.

MA SZEROKIE ZASTOSOWANIE W KUCHNI:

Dzięki swojemu orzechowemu smakowi i aromatowi pasuje do letnich sałatek na bazie pomidorów, cukinii i ogórka.

Jest on także używany jako idealny dodatek do potraw z dziczyzny.

Niektórzy uwielbiają go dodawać do greckiego Tzatziki lub śniadaniowej pasty z sera koziego, orzechów i szałwii.

Smakuje także wyśmienicie z białym pieczywem (bagietka maczana w oleju to śniadaniowy rarytas)

Olej nie powinien być smażony by nie utracić swoich cennych właściwości.

OLEJ ARGANOWY MA WŁAŚCIWOŚCI „PROZDROWOTNE” - może:
- wspomagać obniżanie poziomu cholesterolu we krwi
- zapobiegać rozwojowi miażdżycy i schorzeń układu krążenia
- wzmacniać ścianki naczyń krwionośnych, chronić czerwone krwinki przed
rozpadem
- działać przeciwzapalnie
- podnosić odporność organizmu
- chronić tkankę łączną
- wspomagać funkcjonowanie komórek układu nerwowego i wątroby
- łagodzić bóle stawów
- chronić komórki przed szkodliwym działaniem czynników utleniających
- dostarczać komórkom składników odżywczych
- ograniczać ryzyko zachorowania na choroby degeneracyjne komórek układu
- nerwowego: Parkinsona, Alzhaimera, jak również na choroby nowotworowe.

W celu profilaktyki zdrowotnej MOŻE BYĆ spożywany trzy razy dziennie ( po łyżeczce)

DLACZEGO JEST TAKI CENNY?

Olej arganowy ma niezwykle silne właściwości antyoksydacyjne, dzięki czemu może zmniejszać ryzyko zachorowania na nowotwory i inne choroby cywilizacyjne

Olej składa się w 80% z jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, zawiera ok. 45% kwasu oleinowego i ok.35% kwasu linolowego, dodatkowo posiada dwa razy więcej witaminy E niż oliwa z oliwek.

Zawarty w oleju arganowym kwas linolowy (35 %), tak zwana "witamina F" ma właściwości przeciwzapalne, immunostymulujące (podnosi odporność orgnanizmu na zakażenia), obniżające poziom cholesterolu we krwi.

Olej arganowy zawiera w swoim składzie wiele różnych metabolitów wtórnych, w tym steroli roślinnych, które działają ochronnie i regenerująco na komórki organizmu człowieka.

 

Więcej o Oleju Arganowym, sposobie jego pozyskiwania, wskazaniach do stosowania przeczytasz TU --->

przeczytasz też TU --->


PREZENTACJA OLEJU ARGANOWEGO KULINARNEGO 250ML

 

Element tłoczony: Owoc arganowca posortowany i wyselekcjonowany

Jakość: Olej jest 100% czysty i naturalny, otrzymany z pierwszego tłoczenia na zimno, bez żadnej obróbki chemicznej - nierafinowany.

Kraj pochodzenia: Maroko

Uprawa: Uprawa biologiczna, certyfikowana przez Ecocert (międzynarodowy certyfikat jakości produktów BIO)


Warunki przechowywania: Przechowywać w miejscu suchym, z dala od światła i ciepła, w temperaturze pokojowej - do 25 stopni Celsjusza. Olej bardzo dobrze się przechowuje dzięki wysokiej zawartości naturalnych antyoksydantów.

 


Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki

 

Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.