• Zestaw 3 octów z mirabelek, piwny i śliwkowy 3x 100 ml

Nasze octy powstają w procesie naturalnej i długotrwałej fermentacji, nie są one aromatyzowane w żadnym stopniu. Dojrzewają przez okres od trzech miesięcy, nawet do roku (w zależności od rodzaju), zanim zostają zabutelkowane. Nasze octy zdobyły m.in. nagrodę Smaku Roku 2015 i Grand Prix Festiwalu Smaku w Grucznie, zostały wyróżnione na Międzynarodowych Targach Natura Food 2015 w Łodzi oraz wiele innych prestiżowych nagród.

Brak towaru
30.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wpisz swój e-mail
Cena przesyłki 13
Odbiór osobisty 0
Orlen Paczka 13
Kurier Fedex 13
Poczta Polska 15
Kurier 15
Paczkomaty InPost 15
Zostaw telefon

ZESTAW 3 OCTÓW Z MIRABELEK, PIWNY I ŚLIWKOWY 3X 100 ML NIEKLAROWANY NIEPASTERYZOWANY SPECJAŁY SPOD STRZECHY

 

Opakowanie: 3x100ml

Producent: Mira

 

Zestaw 3 octów z mirabelek, piwny i śliwkowy 3x 100 ml. Wyprodukowano w Polsce.

 

Ocet z mirabelek - składniki: woda, owoce śliwki mirabelka (45%), cukier.

Ocet piwny - składniki: piwo porter [85% (woda, słód jęczmienny, ekstrakt słodowy 21%, chmiel, drożdże)], groch prażony, jęczmień prażony, drożdże.

Ocet śliwkowy - składniki: woda, owoce śliwki (40%), cukier.

 

Ocet z Mirabelek – Łagodny ocet owocowy, fermentowany ze świeżych mirabelek, który pasuje uniwersalnie do różnego rodzaju potraw. Jego kwasowość kształtuje się na poziomie nieco powyżej 3%. Dobrze komponuje się on zarówno z lekkimi daniami (sałatki, delikatne ryby itp.), jak i z potrawami cięższymi (czerwone mięso, zupy, sosy).

Ocet Piwny – Ocet produkowany według receptury z XVIIw., na bazie ciemnego piwa porter, które robione jest specjalnie na potrzeby produkcji tego octu przez profesjonalnego piwowara. Bardzo dobrze komponuje się on z marynatami do ciemnych mięs, zupami, jako uzupełnienie potraw, które mają być przygotowywane na grillu oraz wszystkimi „cięższymi” daniami. Produkt wyróżniony Kryształowym Aniołem Targów Toruńskich 2016.

Ocet śliwkowy – Wyrazisty ocet, nadający się bardzo dobrze do mięs, wytrawnych sałatek oraz zup. Jest on starannie fermentowany z drylowanych owoców śliwki, co zapewnia mu niepowtarzalny smak, którym można uatrakcyjnić przygotowywane potrawy.

 

Nasze octy powstają w procesie naturalnej i długotrwałej fermentacji, nie są one aromatyzowane w żadnym stopniu. Dojrzewają przez okres od trzech miesięcy, nawet do roku (w zależności od rodzaju), zanim zostają zabutelkowane. Nasze octy zdobyły m.in. nagrodę Smaku Roku 2015 i Grand Prix Festiwalu Smaku w Grucznie, zostały wyróżnione na Międzynarodowych Targach Natura Food 2015 w Łodzi oraz wiele innych prestiżowych nagród.

 

Wszystkie nasze produkty powstają w 100% z naturalnych składników, nigdy nie używamy przy produkcji chemii spożywczej. Wszystkie rośliny dziko rosnące, które wchodzą w skład naszych produktów, zbierane są na terenach nieskażonych. Nasze wyroby powstają z dbałością o niepowtarzalny smak i bezkompromisową jakość.

 

„Specjały spod Strzechy” rekomendowane są prze organizację Slow Food, której jesteśmy członkami, posiadamy także certyfikat Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza.

 

Rodzinna firma, która wzięła swój początek z pasji jej założyciela – Józefa Siadaka. Lubił on bawić się smakami, robiąc różne przetwory na użytek domowy, niektóre bardzo oryginalne, inne tradycyjne. Wtedy jeszcze nie myślał o zajęciu się tym „na poważnie”, to była taka odskocznia od pracy w zupełnie innej branży ….po prostu hobby. Z czasem zaczął coraz bardziej interesować się tym jak można by jego przetwory udostępnić szerszemu gronu odbiorców.

Od dziecka posiada ogromną wiedzę na temat naturalnych składników, roślin, ziół, owoców itp. wpojoną mu przez jego mamę. Opowiada zawsze, że w wieku 16 lat było to utrapieniem, kiedy musiał słuchać o tym wszystkim, ale po latach to zaprocentowało.

Później przychodziły na świat kolejne przetwory, zawsze z dbałością o to, żeby smaki które powstają, były oryginalne i niespotykane.

Z czasem do ojca dołączył syn – Adam, co pozwoliło firmie jeszcze szerzej rozpościerać skrzydła. Prawdziwym przełomem był Festiwal Smaku w Grucznie, największy w Polsce festiwal kulinarny jeśli chodzi o naturalną i tradycyjną żywność.

Możemy też z dumą dodać, że od końca 2014r. jesteśmy członkami Slow Food Convivium Gruczno, a od września 2015 zostaliśmy członkami sieci Dziedzictwa Kulinarnego Kujaw i Pomorza w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

 

Nasza praca jest naszą pasją i czymś co robimy z ogromną przyjemnością. Nasze produkty zawsze przygotowujemy tak, aby były bogate w składniki, aromatyczne i zaskakujące. Nie uznajemy kompromisów i zawsze dbamy  wysoką jakość produktów, co jest naszą wizytówką.

 

Opis produktu na podstawie danych na stronie dystrybutora.

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki, suplementy diety i żywność

zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, ul. Hoża 54

 image

KUPUJĄC U NAS MASZ PEWNOŚĆ, ŻE:

Sprzedawane przez nas suplementy są w 100% oryginalne!

Wszystkie produkty są zgłoszone do Głównego Inspektoratu Sanitarnego i dopuszczone do obrotu na terenie Polski i Unii Europejskiej.

Nasz sklep jest zarejestrowany przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Produkty przechowywane są w warunkach zalecanych przez producenta i mają długie terminy ważności

Produkty sprzedajemy z dołączoną etykietą w języku polskim

Jesteśmy legalnie działającą polską firmą.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.