-
Ekstrakt z zielonej herbaty 90 kaps
Ekstrakt z zielonej herbaty zawiera 99% polifenoli Ekstrakt z zielonej herbaty zawiera 99% polifenoli. Ekstrakt z zielonej herbaty zawierający 99% polifenoli. Produkt uzyskany z najwyższej jakości surowca, w całości wyprodukowany w Chinach. Nie zawiera dodatków spożywczych lub chemicznych. Opakowanie 90 kapsułek po 300 mg. Producent - Fujian Longhua Pharmaceutical.
Wpisz swój e-mail |
Cena przesyłki | 13 |
Zostaw telefon |
Ekstrakt z zielonej herbaty zawiera 99% polifenoli.
Opakowanie 90 kapsułek po 300 mg.
Producent - Fujian Longhua Pharmaceutical.
Ekstrakt z zielonej herbaty zawierający 99% polifenoli. Produkt uzyskany z najwyższej jakości surowca, w całości wyprodukowany w Chinach. Nie zawiera dodatków spożywczych lub chemicznych.
Związki polifenolowe w organizmie człowieka przede wszystkim hamują powstawanie wolnych rodników, które niekorzystnie utleniają w organizmie wiele związków. Mogą także „zmiatać” już wytworzone wolne rodniki. Hamują działanie enzymów utleniających: lipooksygenazy i cyklooksygenazy. Polifenole wiążą się także z jonami metali, które wpływają na powstawanie wolnych rodników.
Wolne rodniki są o tyle niebezpieczne, iż wpływają na tworzenie się wielu chorób. Polifenole działają profilaktycznie i leczniczo, gdyż same utleniają się, zapobiegając utlenianiu innych ważnych związków w naszym organizmie, co prowadzi do rozwoju chorób.
Aktywne usuwanie wolnych rodników przez związki polifenolowe wiąże się z profilaktycznym działaniem na cały organizm. Wolne rodniki niszczą strukturę ludzkiego DNA, powodując jego mutacje. Przy następnym podziale komórki powstają komórki potomne o zmienionym, nieprawidłowym kodzie.
Z uwagi na to, że polifenole zmniejszają działanie m.in. lipooksygenazy, hamują powstawanie i rozwój stanów zapalnych w organizmie. Działają także antyagregacyjnie (hamując działanie cyklooksygenazy) i zmniejszają przepuszczalność naczyń krwionośnych, ochraniając je. Niektóre z polifenoli, jak np. hyperozyd, wykazuje działanie obniżające ciśnienie krwi. Katechiny obniżają stężenie cholesterolu całkowitego we krwi i frakcji „złego” cholesterolu LDL, antocyjany podwyższają frakcje „dobrego” cholesterolu HDL. Polifenole hamują także utlenianie się cholesterolu LDL, zapobiegając tworzeniu się blaszek miażdżycowych.
Każda kapsułka może być otwarta a proszek wysypany dzięki czemu można spróbować intensywnego smaku surowca.
Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne suplementy diety
Zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54