• Książka "Natura kuchni Polskiej"

Książka "Natura kuchni Polskiej" Autor: Wojciech Modest Amaro Wydawnictwo: Zwierciadło

Brak towaru
56.00
Wpisz swój e-mail
Wysyłka gratis za zakupy powyżej 100 zł !!!
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier InPost 13
Poczta Polska 14
Kurier InPost za Pobraniem 15
Kurier 15
Paczkomat InPost za pobraniem 16.5
Poczta Polska (Pobranie) 17
Kurier za pobraniem 18
Zostaw telefon

 

Książka "Natura kuchni Polskiej"

Autor: Wojciech Modest Amaro

Wydawnictwo: Zwierciadło

 

 

 

Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta  Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach.

Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem  m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru.

 

Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut – smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy.

 

 

Wojciech Modest Amaro - mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową

Akademię Gastronomiczną tytułem „Chef de L’Avenir”. W Warszawie otworzył

restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin. Jest autorem dwóch Książek : Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia Polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu.

 

W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hell’s Kitchen.

 

image