• NATURALNY-OLEJ-Z-PESTEK-ARBUZA-

Zimnotłoczony, nierafinowany, kosmetyczny olej uzyskiwany w procesie tłoczenia pestek arbuza. Przezroczyty olej o lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega 6) kwas oleinowy (typu 9) i kwas a-linallenowy (typu omega 3). Olej z arbuza zawiera także aktywne substancje: karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niceyna).

25.00
szt. Do przechowalni
Wysyłka gratis za zakupy powyżej 100 zł !!!
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier InPost 13
Poczta Polska 14
Kurier InPost za Pobraniem 15
Kurier 15
Paczkomat InPost za pobraniem 16.5
Poczta Polska (Pobranie) 17
Kurier za pobraniem 18
Zostaw telefon

 



NATURALNY-OLEJ-Z-PESTEK-ARBUZA

 

Producent:  Etja 

Opakowanie: 50 ml

 

ARBUZ ZWYCZAJNY (Citrullus Vulgaris) 

Gatunek rośliny z rodziny dyniowatych należących do rzędu dyniowców z kładów różowych.  Twardy owoc o ciemnozielonym kolorze rośnie na pnących się łodygach osiągających 2-3 metry.  Pod twardą skorupą znajduję się słodki, ciemnoczerwony miąższ, który jest jadalny i składa się w 92% z wody.  Z pestek uzyskiwany jest naturalny olej działający tonizująco i ściągająco. Pomaga przy leczeniu stanów zapalnych skóry. Roślina ciepłolubna występująca najczęściej w obszarach tropikalnych i subtropikalnych. 

 

OLEJ Z PESTEK ARBUZA /Citrullus Vulgaris (Watermelon) Seed Oil/ 

Zimnotłoczony, nierafinowany, kosmetyczny olej uzyskiwany w procesie tłoczenia pestek arbuza. Przezroczyty olej o lekko różowej barwie zawiera ok 80% NNKT w tym kwas linolowy (typu omega 6) kwas oleinowy (typu 9) i kwas a-linallenowy (typu omega 3). Olej z arbuza zawiera także aktywne substancje: karoten (prowitamina A), witaminę E oraz witaminy z grupy B, C i PP (niceyna). Wchłania się szybko nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Dzięki bogatej zawartości kwasów tłuszczowych przywraca i utrzymuje elastyczność skórze. Nawilża i łagodzi podrażnienia. Przeznaczony do pielęgnacji wszystkich typów skóry począwszy od suchej do tłustej, trądzikowej, ale także dojrzałej. 

 

Olej kosmetyczny z Pestek Arbuza firmy ETJA jest w 100% naturlany, zimnotłoczony i nierafinowany. 

SPOSÓB UŻYCIA 

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w ciemnym i chłodnym miejscu. 

 

POCHODZENIE

Afryka południowa, Hiszpania 

 

Opis produktu na podstawie danych na stronie dystrybutora.

 

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki, suplementy diety i żywność

zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul. Hoża 54

 image

KUPUJĄC U NAS MASZ PEWNOŚĆ, ŻE:

Sprzedawane przez nas suplementy są w 100% oryginalne!

Wszystkie produkty są zgłoszone do Głównego Inspektoratu Sanitarnego i dopuszczone do obrotu na terenie Polski i Unii Europejskiej.

Nasz sklep jest zarejestrowany przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Produkty przechowywane są w warunkach zalecanych przez producenta i mają długie terminy ważności.

Produkty sprzedajemy z dołączoną etykietą w języku polskim.

Jesteśmy legalnie działającą polską firmą.