Olej z Pestek Dyni - 500 ml

Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Wysyłka gratis:za zakupy powyżej 250 zł !!!
Cena dostawy: 0
Odbiór osobisty:
0
Odbiór osobisty:
0
Paczkomaty InPost:
10.5
Paczkomat InPost za pobraniem:
12.5
Poczta Polska:
13
Kurier:
16
Poczta Polska (Pobranie):
17
Kurier za pobraniem:
19
Cena: 60.00
Brak towaru
Powiadomienie zostało aktywowane. Na podany adres e-mail[[EMAIL]] zostanie wysłana informacja, gdy produkt będzie dostępny w sklepie. Powiadom gdy produkt będzie dostępny
Wpisz swój e-mail:
Udostępnij:

Olej z Pestek Dyni

Producent: Ekogram Zielonki

Pojemność: 500ml

 

Olej z Pestek Dyni, to tłoczony na zimno, z ekologicznie uprawianych dyń produkt o intensywnym ciemnozielonym kolorze. Olej z pestek dyni charakteryzuje się przyjemnym orzechowym smakiem, dlatego można wykorzystać go w kuchni na bardzo dużo sposobów. Jest bogatym źródłem kwasów tłuszczowych i niezwykle skutecznym przeciwutleniaczem. Olej z pestek dyni to jeden z najbardziej odżywczych olejów dostępnych na rynku.

 

 

Nie wszyscy widzą dlaczego olej z pestek dyni jest tak wartościowy dla naszego organizmu, dlatego poniżej szereg dowodów na jego drogocenne właściwości:
- Nasiona dyni, z których tłoczony jest olej, zawierają od 30 do 50% oleju, w skład którego wchodzi kwas palmitynowy, stearynowy, oleinowy i linolowy (te cztery kwasy tłuszczowe tworzą 98% całkowitej ilości kwasów tłuszczowych).
- Olej z pestek dyni to bardzo duża ilość karotenoidów antyoksydacyjnych odgrywających bardzo ważną rolę w ciągłym procesie oksydacyjnym w naszym organizmie – skutecznie eliminuje wolne rodniki
- Duża ilość kwasów omega – 3, – 6 i – 9, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych
- Ważny produkt dostarczający duże ilości  witamin (w szczególności A, C, E i K), cynku, oraz steroli.
- Olej z pestek dyni zawiera również niezwykle istotny dla naszego organizmu chlorofil stabilizujący poziom PH w układzie pokarmowym i odkwaszająco na cały organizm.

 

 

W jaki sposób najlepiej używać oleju z pestek dyni?

Olej z pestek dyni, stosuje się głównie do bezpośredniego spożycia w różnych potrawach. Najczęściej, używany jest jako składnik sosów sałatkowych, z dodatkiem świeżego soku z cytryny, octu jabłkowego lub miodu. Olej sprawdza się też jako dodatek do zup i sosów. Może więc być wykorzystany do wszelkiego rodzaju kulinarnych zastosowań.

 

Olej z pestek dyni nie powinien być podgrzewany do wysokich temperatur ponieważ traci wtedy swoje drogocenne właściwości. Nie stosujemy go więc do smażenia lub pieczenia,.

Może być wykorzystywany też do celów kosmetycznych.

Dawkowanie czystego oleju - najlepiej rano, na pusty żołądek, w ilości od 1 – 2 łyżek dziennie.

 

Nie przekraczać zalecanej dawki.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Preparat należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od światła. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Nie stosować preparatu po upływie jego terminu przydatności.

 

Mieszkańców Warszawy i okolic zapraszamy po naturalne suplementy diety

do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, Ul.Hoża 54

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Komentarze i opinie mogą dodawać tylko zalogowani Klienci.

Newsletter

Strona główna

Zapraszamy na badania:

  • Mikroskopowe badanie krwi
  • Diagnostyka biorezeonansowa

Badania prowadzone przez Dr Janusza Nowaka. Dr J. Nowak ma wieloletnie doświadczenie i przyjmuje w ośrodkach na terenie całej Polski

Więcej informacji na stronie ośrodku terapii VERA

 

Zapraszamy do nowo otwartego gabinetu dietetycznegoprowadzonego przez dietetyków z wieloletnim doświadczeniem.

Gabinet specjalizuje się w prowadzeniu diet odchudzających i dietach w różnych schorzeniach.

Copyright

Copyright © 2012

Oprogramowanie sklepu internetowego SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni