• Kapsułki Fohow Xueqinfu Siueczinfu - 120kaps

Fohow Xueqinfu Siueczinfu, 120kaps, Dla profilaktyki i ochrony naczyń krwionośnych szczególne znaczenie mają właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniajace. Najważniejszym związkiem biologicznie czynnym jest w soi lunazyna. Związek ten posiada właściwości prozdrowotne, które zostały odpowiednio udokumentowane. W badaniach wykazano właściwości przeciwnowotworowe, przeciwzapalne i przeciutleniające. Drugim biologicznie czynnym składnikiem soi są izoflawony. Nazywane są one również fito estrogenami, ponieważ wykazują podobieństwo do niektórych receptorów estrogenowych. Izoflawony, podobnie jak lunazyna, posiadają działanie przeciwnowotworowe i przeciwzapalne. Szczególnie w zakresie nowotworów sutka i prostaty.

350.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Cena przesyłki 0
Poczta Polska (Pobranie) 0
Odbiór osobisty 0
Poczta Polska 0
Orlen Paczka 0
Kurier 0
Paczkomaty InPost 0
Kurier Fedex 0
Kurier za pobraniem 13
Kurier Fedex za Pobraniem 19
Zostaw telefon

Kapsułki Fohow Xueqinfu Siueczinfu - Suplement diety.

Opakowanie 120 kaps

Dawkowanie - 2-3 kaps 1-2 razy dziennie

Porcja w kaps - 250 mg

Producent:

FOHOW Health Products Co., Ltd., Chiny

245 Long xia road, Dou men district, Zhuhai, Guangdong province

 

 

Składniki: wyciąg z nasion soi Glycine Max, ekstrakt z pestek winogron Vitis Vinifera, żelatyna sojowa, barwniki: dwutlenek tytanu i tlenek żelaza.

 

Zalecana porcja dzienna: przyjmować 2-3 kapsułki 1-2 razy dziennie podczas posiłków. Popić obficie wodą.

 

Zawartość składników w porcji dziennej 6 kapsułek

Wyciąg z nasion soi (Glycine Max)

1863 mg

Ekstrakt z pestek winogron (Vitis Vinifera)

789 mg

Wskazania do stosowania:

Oczyszczanie naczyń krwionośnych w profilaktyce i schorzeniach problemów żylnych

 

Składniki:

Wyciąg z nasion soi (Glycine max)

Nasiona soi tradycyjnie wykorzystywane były w krajach azjatyckich. Obecnie od kilkudziesięciu lat soja obecna jest również w diecie Europejczyków. Soja warzywna (glycine max) wyróżnia się dużą zawartością zarówno białek, jak i tłuszczu. Jej wartość dietetyczną podnosi duża zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin z grupy B, jak również potasu, azotu, magnezu, żelaza, wapnia i fosforu. Cechą wyróżniająca soję na tle innych strączkowych jest wysoka odporność na działanie temperatury. Dzięki temu soja może być przetwarzana na wiele sposobów bez ryzyka utraty jej cennych składników.

 

Najważniejszym związkiem biologicznie czynnym jest w soi lunazyna. Związek ten posiada właściwości prozdrowotne, które zostały odpowiednio udokumentowane. W badaniach wykazano właściwości przeciwnowotworowe, przeciwzapalne i przeciutleniające.

Drugim biologicznie czynnym składnikiem soi są izoflawony. Nazywane są one również fito estrogenami, ponieważ wykazują podobieństwo do niektórych receptorów estrogenowych. Izoflawony, podobnie jak lunazyna, posiadają działanie przeciwnowotworowe i przeciwzapalne. Szczególnie w zakresie nowotworów sutka i prostaty.

 

Dla profilaktyki i ochrony naczyń krwionośnych szczególne znaczenie mają właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniajace. Osoby, które nie spożywają soi powinny rozważyć jej wprowadzenie do diety. Należy jednak zauważyć, że soja jest silnym alergenem, co wyklucza jest spożywanie w postaci nieprzetworzonej przez osoby cierpiące na nietolerancje pokarmowe i alergie. Warto wówczas korzystać z suplementów diety.

 

Ekstrakt z pestek winogron Vitis Vinifera

Pestki winogron Vitus vinifera posiadają udowodnione działania kardioprotekcyjne i ochronne dla naczyń krwionośnych. Ze względu na bogactwo składników aktywnych biologicznie w pestkach, trudno jednoznacznie stwierdzić, który ze składników odpowiada za te właśnie właściwości. Przypuszcza się jednak, że działanie to wywołują antyoksydanty.

 

Badania naukowe potwierdziły, że ekstrakt z pestek winogron jest bardzo pomocny w przypadku uszkodzeń serca powstałych na skutek zawału lub niedokrwienia. Dodatkowo ekstrakt z pestek wykazuje również działanie przeciwpłytkowe poprzez hamowanie funkcji płytek krwi i uwalnianie reaktywnych form tlenu.

 

Połączenie odpowiednio wyizolowanych składników nasion soi i ekstraktu z pestek winogron pozwoliło na opracowanie receptury wspomagającej oczyszczanie naczyń krwionośnych. Duża ilość substancji aktywnych biologicznie wpływa na naczynia protekcyjnie, a dodatkowo ekstrakt z pestek winogron ma działanie obniżające ciśnienie tętnicze, dzięki czemu nacisk na żyły zmniejsza się i nie występuje ryzyko ich zwężenia.

 

Zawartość składników w porcji dziennej 6 kapsułek

Wyciąg z nasion soi (Glycine Max)

1863 mg

Ekstrakt z pestek winogron (Vitis Vinifera)

789 mg

 

Bibliografia:

1. M. Wilk, Soja źródłem cennych składników żywieniowych, Żywność. Nauka. Technologia. Jakość., 2017, nr 24

2. K. Wołosik, A. Markowska, I. Kuźmicz, Lunazyna – peptyd o właściwościach przeciwnowotworowych., Postępy Biochemii, 2014, 60 (1), 84-89.

3. J. Kołodziejczyk, B. Olas, Pestki winogron jako cenne źródło związków chroniących układ krążenia, Postępy Fitoterapii, 2014, nr 11.

 

Nattokinaza

Prace nad nowymi, aktywnymi i bezpiecznymi środkami naturalnymi odbywają się na podstawie obserwacji tradycji w żywieniu narodów, które cechuje długowieczność i doskonałe zdrowie. Zaobserwowano, że spożywanie dużej ilości soi i produktów na bazie soi ma wpływ na zdrowie Japończyków. Na szczególną uwagę zasługuje tradycyjny sojowy Natto – od 1000 lat spożywany przez Japończyków, który ma bardzo korzystny wpływ na zdrowie. Do produkcji Natto używa się pożytecznych bakterii Bacillus subtilis Var. Powstaje on w wyniku fermentacji gotowanych ziaren soi.

Bakterie Bacillus subtilis Var syntetyzują enzym zwany nattokinazą, który posiada pożyteczne własności Natto. Kiedyś nattokinaza była wytwarzana z ekstraktu Natto, teraz do jej produkcji używa się niemodyfikowanych genetycznie bakterii Bacillus subtilis Var. Natto rosną na niemodyfikowanej genetycznie soi.

 

Ekstrakt z pestek winogron w Kapsułkach Xueqingfu

„Jagoda długowiecznych”- bo tak jest nazywana winorośl, jest jedną z najstarszych upraw cywilizacji. Ekstrakt z pestek winogron zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy, oraz jest najbogatszym źródłem naturalnych bioflawonoidów (proantocyjanidyny i katechiny).

 

Uwaga: należy zachować ostrożność przy jednoczesnym przepisaniu środków rozrzedzających krew (aspiryna i inne).

 

Jedno opakowanie Siueczinfu Feniks zawiera:

120 kapsułek po 250 mg

 

Uwaga:

Porcję Xueqinfu Siueczinfu Fohow należy zwiększać stopniowo, w pierwszym tygodniu zaczynając od jednej kapsułki dziennie, w razie konieczności dawkę zwiększać o jedna kapsułkę tygodniowo.

Sposób przechowywania Xueqinfu Fohow: flakon z kapsułkami przechowywać hermetycznie.

 

Nie przekraczać zalecanej porcji dziennej. Nie stosować jako substytut zróżnicowanej diety.

 

 

Importer:

Fohow Polska Sp. z.oo.,

ul. Kordiana 20,

04-451 Warszawa

 

Dystrybutor: e-Fohow.pl

 

 

 W ofercie sklepu posiadamy również:

- Olej z Kryla Onega-3

- EnzOmega z Ryb Dalekomorskich

- DHA-EPA z Alg Vegańskie 

- BioMarine z 4 Gatunków Rekinów Głębinowych

- Inne Kwasy Omega-3

 

 

Opis produktu na podstawie danych na stronie dystrybutora.

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki, suplementy diety i żywność

zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, ul. Hoża 54

 image

KUPUJĄC U NAS MASZ PEWNOŚĆ, ŻE:

Sprzedawane przez nas suplementy są w 100% oryginalne!

Wszystkie produkty są zgłoszone do Głównego Inspektoratu Sanitarnego i dopuszczone do obrotu na terenie Polski i Unii Europejskiej.

Nasz sklep jest zarejestrowany przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Produkty przechowywane są w warunkach zalecanych przez producenta i mają długie terminy ważności

Produkty sprzedajemy z dołączoną etykietą w języku polskim

Jesteśmy legalnie działającą polską firmą.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.