• Narum Vege Yoghurt, 5 saszetek

Suplement diety Narum+ Brokuł służy do utrzymania składu i aktywności biologicznej normalnej mikroflory jelitowej u dzieci i dorosłych.

39.00
szt. Do przechowalni
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Wysyłka gratis przy zakupach powyżej 100 zł *
Cena przesyłki 0
Odbiór osobisty 0
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier InPost 13
Poczta Polska 14
Kurier InPost za Pobraniem 15
Kurier 15
Paczkomat InPost za pobraniem 16.5
Poczta Polska (Pobranie) 17
Kurier za pobraniem 18
Zostaw telefon

Narum Vege Yoghurt, 5 saszetek

 

Opakowanie: 5 saszetek

Producent: Narine

 

Lactosa Free

5 saszetek

Zawiera tylko jeden szczep

 

Wysoka wydajność

5 litrów z opakowania

 

Zakwaska do przygotowania jogurtu z mleka roślinnego sojowego lub owsianego  przy użyciu specjalnego szczepu Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine w domu.

 

Wartość odżywcza 100 g produktu: 100 g produktu: energia: 1561 kJ/373 kcal; tłuszcz: 3,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4 g; węglowodany: 6 g, w tym cukry 4,3 g; białko: 30 g; sól: 0,46 g

Jedno opakowanie zawiera 1 jednostkę suchego fermentu do przygotowania jogurtu z 1 litra mleka roślinnego jednocześnie.

 

Sposób użycia:

Koniecznym warunkiem przygotowania produktu wysokiej jakości są czyste naczynia. Wszystkie naczynia użyte do przygotowania jogurtu, należy wyparzyć we wrzącej wodzie lub wysterylizować (np. parownikiem).

 

Ogrzej 1 litr mleka do temperatury 38-41 C.

Rozpuść zawartość jednej saszetki w 50 ml wody lub mleka o temperaturze 38-41 stopni C w celu uzyskania zakwasu.

Zakwas dodaj do ogrzanego mleka. Dobrze wymieszaj.

Rozlej do pojemników aby mleko dojrzało.

4a.Wlej mieszaninę mleka z zaczynem do pojemników jogurtownicy i pozostaw jogurtownicę włączoną na 12- 14 godzin do czasu zmiany konsystencji. Po zgęstnieniu wyjmij pojemniki z jogurtownicy i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

 

4b. Bez użycia jogurtownicy. Wlej mieszaninę mleka z zaczynem do szklanego słoja (1 litr) i zapewnij stałą temperaturę 38-42 C (piekarnik, suszarka do warzyw itp. , słój powinien być owinięty w ręcznik,koc itp.). Pozostaw na 12-16 godzin do czasu zmiany konsystencji. Po zgęstnieniu  włóż słój do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

 

Uwaga produkt boi się przegrzania powyżej 42 C, zwróć uwagę na temperaturę grzania jogurtownicy!

 

Warunki przechowywania:

Przechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż +10 C w sposób niedostępny dla dzieci. Tylko na czas transportu może być przechowywany w temperaturze pokojowej.

 

Najlepiej spożyć przed końcem: data na boku opakowania.

 

 W ofercie sklepu posiadamy również:

- ProbioBalance Forte - Aliness

- BactoFlor 30 Kapsułek - Mito-Pharma

- Narum ZincoMag + B6 - Narine

- Narum Witamina D3 2000IU - Narine

- Inne Produkty Narine

- Inne Probiotyki

 

Opis produktu na podstawie danych na stronie dystrybutora.

Mieszkańców Warszawy i okolic po naturalne kosmetyki, suplementy diety i żywność

zapraszamy do naszego sklepu stacjonarnego – Warszawa, ul. Hoża 54

 image

KUPUJĄC U NAS MASZ PEWNOŚĆ, ŻE:

Sprzedawane przez nas suplementy są w 100% oryginalne!

Wszystkie produkty są zgłoszone do Głównego Inspektoratu Sanitarnego i dopuszczone do obrotu na terenie Polski i Unii Europejskiej.

Nasz sklep jest zarejestrowany przez Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Produkty przechowywane są w warunkach zalecanych przez producenta i mają długie terminy ważności

Produkty sprzedajemy z dołączoną etykietą w języku polskim

Jesteśmy legalnie działającą polską firmą.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.